” Weh, sama pula. Muka korang memang seiras.. ” – Netizen

Memiliki Wajah Seiras Dengan Hafidz Roshdi, Ramai Penonton Keliru Apabila Menonton Filem Terbaru Lakonan Sharul Kamal. Sampai Tuan Badan Terp4ksa Beri Penjelasan Pula. Tapi Video Bersama Hafidz Tu Memang Nampak Macam Kembar Pun !!

Sharul Kamal merupakan seorang pelakon dan juga penyanyi. Sharul merupakan vokalis kumpulan Dunya dan mula menceburi bidang seni selepas memenangi tempat keempat menerusi program realiti nyanyian popular, Akademi Fantasia musim ke 12 pada tahun 2015.

Terbaru, Sharul telah memegang watak utama dalam filem Seratus. Filem ini baru sahaja ditayangkan di saluran Netflix dan mendapat sambutan yang baik. Namun terdapat kekel1ruan dalam kalangan penonton kerana ramai menyangkakan Sharul merupakan Hafidz Roshdi.

Ini kerana wajah mereka kelihatan begitu seiras. Tambahan pula dalam filem tersebut Sharul tampil dengan gaya rambut pendek. Untuk menjawab kekeliruan ramai penonton, Sharul telah berkongsi satu p0sting di Instagramnya.

Sharul telah memuatnaik sebuah videonya bersama Hafidz. Ternyata wajah mereka sangat seiras, macam kembar pun ada. Perkongsian ini telah menerima lebih 1 ribu tanda suka daripada warganet sejak ia dimuatnaik.

Jom lihat perkongsian di bawah :

( Klik butang KANAN -> untuk menontom video .. )

Di ruangan komen, ramai yang menyatakan wajah mereka berdua ini sememangnya seiras. Antara komen-komen yang diberikan :

” Betul lah… sama Baru perasan, statement tu rug1 si0t, dia wat hal.. Cerita ni besttt harini je 2 kali dah layan.. “

” Mungkin org tu dah lama t1nggalkan malaysia.. blk2 tertukar mana satu sharul n hafiz.. Warrhh dah ada kat netflix ke…. Warrhhhhh kena tgk ni.. “

” Bah4ya bah4ya haha terbaik seratus.. tp muka korang seiras.. dont worry akk kenal.. msalahnye dia da bwat hal da rul. hahahha.. “

” Weh sama pulak doh tiber.. dia yg remind tapi dia yg buat hal dulu.. Lakonan yang sangat mantap Well done.. “

” Akhirnyaaa.. keluar jgk filem seratus seratusthemovie ni kat Netflix.. rug1 klau tak tengok tau .. ngam pulak pesanan video last tuuuu.. “

” Ala saya tert1pu.. muka sama sgt.. Layan citer ni.. syabas anak muda.. Haah la sama.. Best. Your acting pun good.. “

” Ehhh sama laaa.. ni siapa tiru siapa nii suara dgn gaya ckp pun cm nak sama, cmana nii.. aku pun confuse.. “

Bak kata orang, dalam dunia ini ada 7 orang yang memiliki rupa paras yang seiras. Jika Sharul dan Hafidz digandingkan bersama dalam sesebuah drama, sangat sesuai menjadi adik-beradik. Selamat maju jaya buat Sharul Kamal dalam industri hiburan tanah air.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Sharul Kamal

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang C0PY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..