“ Wah bestnya, meriah tau Dayah ni ke mana saja.. ” – Netizen

Dayah Bak4r Kongsi Video Sambutan Hari Keluarga Di Australia. Siap Jadi Hos Lokasi Lagi Dan Part Main Tarik Tali Tu Meriah Betul !!

Dayah Bak4r seorang pengacara dan isteri kepada seorang pegawai tentera, iaitu Kapten Muhammad Hanif Hamidi. Umum mengetahui, Dayah mengikuti suaminya menetap dan bertugas di Australia buat sementara waktu. Sepanjang hidup di sana, Dayah sering berkongsi perkembangannya buat peminat di laman sosial.

Melihat ke akaun Instagram Dayah, satu perkongsian video sempena AMMF Family Day, iaitu Association of Malaysian Muslim Families di Canberra telah meraih perhatian peminat. Suasana majlis itu kelihatan meriah dengan pelbagai aktiviti dan permainan yang menarik untuk rakyat Malaysia yang menetap di sana.

Dapat dilihat, Dayah kelihatan seronok dapat meluangkan masa bersama keluarga Malaysia yang lain dalam video itu. Selain itu, Dayah juga berkongsi gelag4t ahli-ahli AMMF lelaki bermain permainan tarik tali. Masing-masing nampaknya bersemangat termasuklah Dayah yang teruja ketika menjadi hos permainan.

Tulis Dayah, Keadaan cuaca pada hari tersebut juga dalam keadaan baik dan tenang dan mengikuti sambutan hari keluarga ini adalah kali pertama buat dirinya. Bukan itu sahaja, Dayah dan keluarga kecilnya kelihatan bahagia ketika berpicnic dan duduk bersama-sama beralaskan kain biru.

Jom tonton video di bawah :

Ahli AMMF yang lain di situ nampaknya ramah dan rapat antara satu sama lain. Perkongsian video daripada Dayah ini telah mendapat pelbagai reaks1 positif di ruangan komen. Antara komen-komen yang dit1nggalkan :

“ Wahh bestnya.. Bestnya life tnpa c0v1d.. im happy for the reunited kakdayah.. Mwah mwah sending love from Malaysia.. Alhamdulillah, happy tgk Dayah sekeluarga happy.. ”

“ Eiiii, dayah buat mcm event dia sendiri tau.. meriah tau dayah ni ke mana saja.. Seronoknya ramai keluarga Malaysia di situ.. Alhamdulillah.. ”

“ Bestnya.. Aktiviti di sana sudah spt sediakala.. Semoga Malaysia akan menjadi yg berikutnya.. aamiin.. Nampak sgt fun.. Hee.. ”

“ Beli mana tudung tu.. cntik lh.. Love to see your smile.. u deserve it.. nak packing barang la nak pindah duk sane.. Semoga bahagia selalu kak dayah.. baby fahri so cute.. ”

“ Bestnya.. Meriah buat aktiviti.. Rindu nya weather Aussie..  suka tengok awan kat sana Masha Allah cantik2.. Ger4mm mama ngn fahri tu.. ”

“ Kita tump4ng seronok tgk dapat gathering mcm tu.. rindunya hidup ‘bebas’.. n berkumpul mcm tu.. Mak dn baby sama suke senyum lebar.. ”

“ Wow.. Rasa skrg jugak nk pindah ke sana.. Mcm rasa kt Msia je.. Standby la minyak ur0t lepas ni dayah.. Main tarik tali ni, Sak1t badan ooo.. ”

Gembira betul Dayah di sana bersama keluarga tercinta. Pastinya family day ini menguatkan lagi ukhwah dan ik4tan silaturrahim buat rakyat Malaysia yang berkhidmat di sana. Semoga Dayah dan keluarga sentiasa sihat dan terus sukses dalam apa jua yang dilakukan.

Silakan SHARE..

Sumber: IG dayahbakar

Artikel ini disediakan oleh Berita Kopak. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..