” Terbaiklah, semua benda boleh buat sendiri.. ” – Netizen

Video Rita Rudaini Menghias Mini Musalla Buat Ramai Kagum. Daripada Mengecat Sehingga Menghias Semuanya Dilakukan Sendiri. Wah, Memang Terbaik Dan Serba Boleh !!

Ruang solat adalah salah satu elemen penting dalam sebuah rumah. Jika anda mempunyai rumah yang besar pastinya anda akan menyediakan sebuah bilik khas untuk bersolat atau pun sebagai surau mini.

Meninjau ke akaun Instagram, Rita Rudaini memuatnaik dua buah video yang memaparkan dirinya menyiapkan mini musalla di rumahnya. Apa yang menarik perhatian ialah Rita melakukan segalanya dengan sendiri secara DIY.

Pada mulanya, Rita telah mengecat sendiri mini musallanya. Pemilihan warna oleh Rita juga nampak begitu menarik dan sesuai. Kemudian Rita menghias mini musallanya dengan bingkai gambar yang tertulis kalimah suci Al-Quran.

Hebat sungguh kan. Bukan semua wanita mampu melakukan semua ini secara seorang diri. Tambahan pula kerja-kerja mengecat yang memerlukan ketelitian. Rita juga kreatif dalam memilih tone warna yang sesuai.

Jom tonton video di bawah :

View this post on Instagram

A post shared by RITARUDAINI® (@ritrud727)

Lagi video yang dikongsikan :

Memang awesome dan rata-rata netizen kagum dan memuji usaha yang dilakukan. Antara komen-komen yang diberikan oleh netizen :

” MasyaAllah Rajinnya.. H4mpa memang p0wer. Lawa kaler cat tu.. Proud to be a single mother you was same like my mom. Keep going kak rita and love to see you.. “

” Cantik warna. Apa nama warna dan jenis cat? Tq Sis Rita… Marvellous job .. Subhanallah.. talented n super hardworking Mom.. “

Untung la rajin cat rumah.. kami ni takde masa.. uhhhh terbaik lah mommy… superw0man.. Cantik sgt2… Sejuk warna colour tu.. so insipired.. “

” Semua benda dia pandai.. hebat betul.. Respect Rita…Trbaiklah…… smua bnda boleh bt sendiri…. Alhamdulillah.. “

” Only single mom was know how hard to be single mom..proud of u sis rita..hope one day i can be the best for kids like u.. “

” D4shyatt la sis buat sendiri je.. Pemilihan color yg cntik sistur.. salute lah kak ritrud727, sy baru ni cat luaq umh smp s4kit oratt sbb byk dok langut .. “

Subhanallah…. cantik dan tenangnya tempat solat…. camtiknya.. serba bole, cantik pun cantik.. inspired sgt ngn sis Rita.. “

Bukan wanita yang biasa-biasa nampaknya Rita ni. Hasilnya pun sangat cantik. Nampak sejuk dan sedap mata memandang apabila Rita berkongsi hasil kerja tangan yang dilakukan olehnya. Memang terbaik sangat !!

Silakan SHARE..

Sumber : IG Rita Rudaini

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan