” Sed1hnya dengar suara Jep macam menang1s dah tu.. ” – Netizen

Video Perbualan Jep Sepahtu Menang1s Tidak Dapat Pulang Beraya Buat Peminat Seb4k. Pertama Kali Tengok Jep Sed1h Sebegini. Sabarlah Jep !!

Akhirnya Ramadhan sampai ke penghujungnya. Besok semua umat Islam di seluruh negara bakal menyambut Aidilfitri. Aidilfitri yang selalunya meriah dengan aktiviti balik kampung bertukar s4yu tahun ini. Tiada pergerakan merentas negeri untuk pulang ke kampung, muktamad.

Dipanggil Aidilfitri PKP, ramai yang sed1h kerana tidak dapat bersalaman dan bertemu mata dengan mak ayah dan keluarga di kampung. Namun apakan daya sudah ketentuan demi keselamatan bersama. Aidilfitri kali ini menuntut peng0rbanan yang besar dari semua.

Bagi penyampai radio dan pelawak terkenal, Jep Sepahtu ini amat mengur1s hatinya. Sekalipun wajah dan suaranya kedengaran ceria dengan gelak tawa di konti, namun disebaliknya betapa s4yu dan seb4k hatinya menanggung rindu pada mak ayah di kampung. Akhirnya terbongkar kesedih4n Jep kerana tidak dapat pulang ke kampung.

Menerusi akaun Instagram Sinar My, telah dikongsikan perbualan Whatsapp group yang memaparkan cerita tidak dapat pulang beraya. Jep yang kedengaran suara seb4k seakan-akan mengalir airmata itu buat peminat ikut rasa seb4k. Tidak pernah rasanya Jep sesayu ini suaranya. Sabarlah Jep !!

Jom tonton video di bawah :

Perbualan mereka ini mendapat perhatian ramai netizen . Antara komen-komen mereka :

” Sed1h lak tengok jep sepahtu. Sabar yer sama-sama kita tak balik johor…. “

” Sabar abang jep sepahtu . Ada hikmah disebaliknya ni.. Kuatkan semangat.. “

” Sabar jep sepahtu .. Mungkin ada hikmah semua ni.. Allah bagi rindu dekat keluarga tu lama sikit.. Insyaallah ada rezeki.. Mana tahu 1 minggu lepas raya boleh balik kan.. “

” Paham perasaan jep tu.. “

” Tau abang jep memang rajin balik kampung tiap-tiap minggu mesti balik tengok mak ayah.. “

” Berdoa jela dalam bulan syawal nanti semoga ada keajaiban. Raya sebulan jep lek ahhhhhh.. “

” Sed1hnya dengar suara Jep macam menang1s dah tu. Selalu dia lah tukang ceria suasana huhuu.. ” 

Anak di perantauan pasti turut merasa kesed1han sebagaimana yang dialami Jep. Demi keselamatan mak ayah dikampung, ini adalah yang terbaik. Moga esok Jep mampu mengukir senyum dikala mendengar takbir raya. Setiap kesulitan pasti ada kebahagiaan di penghujungnya. Insha Allah..

Silakan SHARE..

Sumber : IG Sinar My, IG Jep Sepahtu, IG Sari Yanti

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..