Connect with us

Artis / Selebriti

” Sebak pula hujung-hujung tu. Saya nangis dengar Lisa cakap.. ” – Netizen

Video Qawiy Aro Terjah Ngaji Datin Lisa Surihani Raih Perhatian Warganet. Sedap Sungguh Sebutan Dan Bacaan Lisa, Tenang Mendengarnya. Part Last Tu Sebak Pula Dengar Permintaan Lisa. Touching Sampai Ke Dalam Hati !!

Menerusi akaun Instagram Qawiy Aro, telah dikongsikan satu video yang memaparkan Qawiy terjah ngaji Datin Lisa Surihani. Pada awal video, Lisa awal lagi meminta supaya Qawiy hanya memanggilnya Kak Lisa dan bukannya Datin Lisa. Sifat merendah diri Lisa ini memang disukai oleh ramai warganet.

Selepas itu, misi terjah Qawiy pun bermula dan Lisa cuba sebaiknya untuk menyempurnakan bacaannya. Alhamdulillah, bacaan yang jelas untuk setiap hurufnya membuatkan warganet rasa tenang mendengar akan bacaan oleh Lisa itu. Qawiy sendiri juga memuji bacaan Lisa.

Klik gambar untuk info..

Kata Lisa, dia pernah mengaji ketika zaman kecilnya dulu dan proses mengaji baru sahaja bermula kembali pada tahun 2019. Sambung Lisa lagi, dia umpama budak tadika yang merangkak-rangkak bacaannya tetapi semangatnya kuat untuk mendalami Al-Quran.

Lisa turut memohon doa daripada semua yang menonton video ini agar impiannya untuk lebih mencintai Al-Quran tercapai. Lihat lah Lisa sekarang, sangat berbeza dengan Lisa yang dahulu dan ini memberikan inspirasi kepada warganet untuk sentiasa memperbaiki diri.

Jom tonton video di bawah :

Perkongsian tersebut sehingga kini telah pun meraih lebih 59 ribu tanda suka daripada warganet. Antara komen-komen yang diberikan oleh warganet :

” MasyaAllah lisa beautiful recitation, jelas and sedap didengar lisasurihani .. Always humble. Love you kak.. sebak dengar impian tu, aku pun dah lama tinggal alquran..”

” Saya sebak dan terharu bangga dengan Kak Lisa ma shaa Allah tabarakallah moga sedikit dari saham Azdan mengalir setiap kali akak baca Al Quran, Ameen ya Rabb.. ”

” Sejuk sampai sini.. Jelas sebutannya satu persatu.. mmg nmpak dia ada berguru ngaji ni.. Byk huruf yg sukar lisa boleh sebut dgn baik…. alhamdulillah, tahniah.. ”

” Forever girl crush dari dulu lisa ni. lembut sopan dan sgt humble masyaAllahhh. Amin2 moga kita menjadi golongan yg mencintai dan dekat dgn AlQuran.. ”

” Dalam banyak-banyak sharing, tersentuh lisa punye qawiyaro.. Goosebumps meresap sampai dalam hati. Sebakkk pulak hujung-hujung tu.. Im crying dgr apa lisa cakap.. ”

” Alhamdulillah.. Artis cth ni… Selain alif satar… Alhamdulillah dah ramai artist yg blh jd cth blh berdakwah.. berbeza sungguh lisa dulu dengan skrg, salute betul dengan dia ni.. ”

” Paduu kak. Lembut lidah lain macam. Ni bukan perli yaa. Dengar betul memang dapat bezakan. Pernah dgr bacaan lisa dlu, nmpk beza bila org bljr ngaji ni… sebutan cantik sgt skrg.. ”

Klik gambar untuk info..

Alahai bacaan Lisa memang sedap dan jelas sebutannya. Impian besar Lisa untuk lebih lancar membaca Al-quran dan hidup berlandaskan Al-quran tu memang touching mendengarnya. Semoga Allah permudahkan segala urusan Lisa dan tercapai impian tersebut.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Qawiy AroΒ 

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..

Klik gambar untuk info..
Klik gambar untuk info..

Trending

Copyright Β© Berita Kopak

##FREAKOUT