” Power lah Bell kau mengaji. Idola ter0k.. ” – Netizen

Video Bell Ngasri Mengaji Al-Quran Dapat Pujian Ramai. Wahhh.. Hebat Bacaan Bell Walaupun Sempat Lagi Melawak !!

Pelakon dan pelawak terkenal, Bell Ngasri membina kerjayanya sejak masih kanak-kanak lagi. Beliau bersama adik-beradiknya iaitu Darling Ngasri dan Anne Ngasri turut menjadi pelakon dan model iklan sejak kecil sekitar tahun 90an.

Namun kini hanya Bell sahaja mengecap populariti sehingga hari ini. Beliau gemar membuat lawak secara spontan dan lawak-lawak beliau sangat diterima oleh masyarakat. Bell banyak menyertai pertandingan lawak seperti Maharaja Lawak Mega.

Sepanjang penglibatan beliau dalam bidang seni, beliau pernah memenangi Aktor Pembantu Terbaik dalam Anugerah Skrin 1998 dalam telefilem berjudul Pa’e. Walaupun kini usia Bell mencecah 40 tahun, beliau masih kekal awet muda seperti dulu.

Menerusi akaun Instagram, Bell berkongsi videonya mengaji di dalam program Sahabat Ramadhan yang disiarkan di saluran Astro Oasis. Bell lengkap berserban mampu membaca Al-Quran dengan lancar dan mendapat pujian ramai. Terbaik lah Bell !!

Jom tonton video di bawah :

View this post on Instagram

Ramai yg nazak dengar cete smlm #sahabatramadan

A post shared by Bell (@bellngasri) on

Rata-rata netizen memuji bacaan Al-Quran Bell. Antara komen-komen mereka :

Syukur Alhamdulillah, terbaik Bell aku bangga dgn hang.. “

Tak sangka, dulu edar plastik hitam tepi sungai, Alhamdulillah.. “

” Power la Bell ko ngaji . idola ter0k. petang ni jangan bantai mee ah hok dah ok.. “

Power, respek… Yak yak yeay. Jangan bedal mi ah hok.. “

” Wow! Fuuuyoooh.. Hebat bacaan Bell! Tahniah! Tak sangka selain pandai berlakon & berlawak, pandai mengaji juga iya.. Gaya pun dah ada tu cam Encik Arab.. Keep it up! “

” Alhamdulillah.. Truskn Bell. Smpt lg mlawak yer.. “

Terbaik Bell, dalam melawak namun bab mengaji tetap bagus. Inilah yang kita mahukan dan patut kita contohi. Semoga Bell terus berjaya dalam apa jua bidang yang diceburi terutamanya dalam bidang industri hiburan tanah air. All the best !!

Silakan SHARE..

Sumber : IG Bell Ngasri  

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..