” Muka strugg1e makan depan mommy sampai terkenyit-kenyit mata haha.. ” – Netizen

Video Gelagat Alisa Aisyah Ketika Makan Buah Manggis Buat Peminat Terhibur. Alahai Si Tada, Sampai Macam Tu Mukanya. Part Last Nak Mengel4t Tu, Pandai Sangat !!

Sudahpun berusia 2 tahun, Alisa Aisyah membesar menjadi anak yang ceria dan bijak. Petah bertutur, ada sahaja gelagat Alisa yang membuatkan peminat tertarik kepadanya. Tidak hairanlah setiap perkongsian mengenai Alisa pastinya mendapat view yang tinggi.

Meninjau akaun Instagram Alisa Aisyah, telah dikongsikan satu video yang memaparkan gelagat Alisa apabila diberikan oleh mommynya, Hanis Zalikha buah manggis. Hanis meletakkan beberapa ulas isi manggis ke dalam sebuah mangkuk untuk Alisa.

Hanis turut menunjukkan ada sekotak lagi buah manggis di atas kerusi. Di permulaan video, kedengaran suara Hanis memujuk Alisa untuk cuba merasai buah manggis itu dan menyatakan ianya manis dan sedap.

Alisa hanya menurut kata mommynya itu dan apabila buah manggis itu sudah berada di dalam mulut, Alisa mengeluarkannya kembali sambil mengatakan ‘it’s not yummy’. Kelakar melihat muka Alisa, sampai tertut0p matanya menahan rasa mas4m.

Jom tonton video di bawah :

Durian Alisa boleh makan, tetapi lain jadinya dengan buah manggis. Nampaknya si kecil ini belum pandai menyukai rasa manggis. Perkomgsian ini telah mendapat perhatian peminat dan antara komen-komen mereka :

” Rug1lah Alisa awak tak suka makan manggis. Ni buah kegemaran rakyat Malaysia tau. ‘Eat it’ tu comel betul. Suruh mommy pulak makan ye Alisa haha.. “

” Haha muka Alisa terp4ksa sangat nak jaga hati mommy hehe. ‘It’s not yummy’ ee dia tu ger4m betul. Why so cute Alisa.. “

” It’s not yummy, haha buah manggis sedaplah Alisa. Demi mommy, muka gel1 geleman pun tetap masuk mulut haha. Anak bertuah betul Alisa ni.. “

” Reaksi muka dia tu, dengan aku aku sekali tersengih rasa ingat buah tu masam haha. Cute sangat, ger4mnya dia cakap ‘it’s not yummy’.. “

” Aloo comel, manggis tu Alisa. Sampai terkenyit kenyit ey mata tu menah4n rasa hehe. Nampak sangat masam ye Alisa.. “

” Oh Alisa tak suka manggis ke haha. Strvggle makan depan mommy, dia nk kata mas4m tapi tk sampai hati tu. Bila mummy cakap ermmm sedap, dia cepat2 t0lak mangkuk dn ckp eat it.. “

” Ad0h muka tu muka, alahaii ger4m nau nau. comelnya, baik je t0lak sebab tak suka. Bulat2 mata Alisa terp4ksa try ek.. “

Pandai Alisa menjaga hati mommynya, tetap juga merasa sedikit tetapi akh1rnya mommy juga yang perlu habiskan semua. Biasalah kali pertama merasai buah baru, mungkin selepas ini manggis boleh jadi buah kegemaran Alisa. Apa pun, terus ceria dan stay safe selalu Alisa.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Alisa Aisyah

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..