” Memang sed1h dan masing-masing menang1s.. ” – Noor Hidayah

Kisah Pertemuan Semula To’Ki Bersama Anak Dan Cucunya. Alhamdulillah Akhirnya Bertemu Mata. Alahai Seb4knya, Syukur Sudah Berbaik Semula !!

Kisah hidup To’ki yang hidup berteduhkan sebuah pondok di pinggir hutan mendapat liputan meluas. Bantuan demi bantuan hadir untuk membantu kehidupan penyanyi popular era 80-an ini. Sehari setelah tersebarnya berita terkini tentang To’ki, penceramah bebas Ustaz Ebit Lew juga turut hadir memberikan sumbangannya.

Dalam ramai pihak menghulurkan sumbangan, ramai mempersoalkan di manakah anak-anak To’ki. Salah seorang yang menjadi tumpuan warganet pada ketika itu adalah Noor Hidayah. Laman Instagram Hidayah dihujani pelbagai komen bertanyakan tentang ayahnya itu.

Banyak komen negat1f yang diterima Hidayah yang membuatkan Hidayah membuka mulut tentang hal ini. Kisah lamp4u antara Hidayah bersama adik beradik yang lain bersama To’ki antara sebab mengapa terjadinya perkara ini. Namun itu semua kisah lama yang pah1t untuk dikenang.

Menurut laporan Harian Metro, Hidayah bersama suami, anak-anak dan seorang adiknya telahpun bertemu dengan To’ki. Perasaan h1ba dan sed1h menyelub0ngi pertemuan empat mata mereka. Untuk pengetahuan kali terakhir mereka berjumpa adalah pada empat tahun lalu ketika perkahwinan Hidayah dilangsungkan.

Jom baca perkongsian di bawah :

Berita pertemuan ini menggembirakan dan mendapat perhatian netizen. Antara komen-komen :

” Semua manusia tak sempurna. Semua manusia ada keburukan tersendiri. Muhasabah diri masing2 termasuk saya jugak. “

” Alhamdulillah. Macam ni lah terbaik.. “

” Terbaiklah. Alhamduliilah air dicincang tak akan putus… sebaik2 ayah . dia tetap ayah kita.. “

” Kdg2 Allah datang kan sesuatu Ujian kerana ada hikmah yg Indah bak pelangi.. “

” Terbaik. Kasih ayah ibu smpi ke syurga. Kasih ayah sepnjng masa.. “

Alhamdulillah akh1rnya semua kemel0t antara dua beranak ini terlerai. Hanya Allah sebaik-baik perancang. Pertemuan mereka diiringi airmata kegembiraan. Bertahun tidak bertemu, akhirnya To’ki dapat berjumpa anak dan cucu-cucunya.

Bak kata pepatah, air dicinc4ng tak akan put0s. Yang lepas biarkan berlalu. Hari yang mendatang semoga sinar bahagia mengiringi keluarga To’ki ini. Apa pun, kami di Berita Kopak berharap agar To’ki sentiasa gembira dan bahagia bersama keluarga tersayang. Aamin..

Silakan SHARE..

Sumber : IG Ustaz Ebit Lew, IG Yayazaky, Portal Harian Metro , IG Harian Metro

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..