” Memang sebijik suara Dato’ Sudirman, merem4ng dengar.. ” – Netizen

Video Alunan Suara Seorang Penyanyi Busker Bernama Arish Raih Perhatian Warganet. Wah Sebijik Sama Suaranya Macam Allahyarham Sudirman Haji Arshad. Nampak Bersahaja Je Dia Nyanyi, Tapi Merdu Sangat !!

Sudah berpuluh tahun sejak lagenda seni tanahair, Allahyarham Dato’ Sudirman Haji Arshad menemui Penciptanya. Suara emas yang dimiliki oleh Sudirman tetap menjadi pilihan ramai dan sehingga kini lagu-lagunya masih berkumandang di radio.

Meninjau akaun Instagram Era.je, telah dikongsikan satu video yang memaparkan nyanyian daripada seorang pemuda. Membuat persembahan busker di tepi jalan, pemuda yang bernama Arish ini memiliki suara yang unik.

Mendengar suara Arish, ramai netizen mengatakan ianya hampir sama dengan suara Sudirman. Lenggoknya menyampaikan lagu h1ts Sudirman yang berjudul Hujan sememangnya sangat merdu dan tidak puas didengar.

Hanya sambil duduk dan memetik gitar sahaja membuatkan ramai yang terpuk4u dengan suara pemuda ini. Andai diberi peluang dan diketengahkan dalam industri, tidak mustahil suara emas yang dimilikinya ini dapat menambat hati orang ramai.

Jom tonton video di bawah :

Selepas sehari dikongsikan, video ini sudahpun ditonton oleh lebih 180 ribu tontonan. Ramai yang memuji suara Arish dan antara komen-komen mereka :

” Orang orang berbakat seperti ni la patut diketengahkan. Please debut him, he deserves it. Sedapnya suara dia, patut dia yang masuk big stage.. “

” Sedapnya suara, teringat Allahy4rham Daro’ Sudirman Haji Arshad. Muka pun nak seiras dengan Allahy4rham dato’ Sudirman haji Arshad dah.. “

” Suara macamni patut kita bagi peluang untuk berada dalam industri seni suara. Ini dikatakan dikurniakan bakat.. “

” Suara uniknya, sebijik macam Dato’ Sudirman Haji Arshad. Selamba je dia nyanyi weh, sambil duduk je nyaringnya.. “

” Banyak kali ulang tengok, meleleh saya dengar suaranya. Memang sebijik suara Dato’ Sudirman, merem4ng dengar. Gilap bakat dia.. “

” Wah suara Allahy4rham p ramlee dah jumpa, sekarang Allahyarham dato’ Sudirman pulak. Nyanyian dari hati sampai ke hati.. “

” Fuhh punya sekian lama, kini ketemu suara yang sebijik dengan lagenda Sudirman.. Sedapp suaranya, tak puas dengar.. “

Betul kata netizen, ada bakat istimewa dan jika digilap boleh jadi seorang penyanyi yang hebat. Semoga Arish terus mengas4h bakat yang dikurniakan Allah ini dan menjadi seseorang yang ternama suatu hari nanti.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Era.je, IG Arish Mikael

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..