” Macam dah takde picture wife dia kat IG.. “

Tular Gos1p Mengatakan MUA Terkenal, Dato’ Alha Alfa Sudah Berpis4h Dengan Isterinya Noor Azlin. Moga Semuanya Baik-Baik Sahaja !!

Bagi peminat tegar kosmetik, pastinya mengenali jenama kosmetik bernama Alha Alfa. Diasaskan oleh seorang jurumekap popular, Dato’ Alha Alfa produk ini semakin mendapat tempat di hati peminat. Dato’ Alha Alfa atau nama sebenarnya Abdul Al Halim Mohd Al Fadzil merupakan anak jati Kuala Lumpur.

Memiliki ijazah Sarjana Muda Seni Bina, beliau mula dikenali pada pertengahan tahun 2017 apabila produk kosmetik dibawah namanya itu meletop di pasaran. Dato’ Alha yang memang terkenal dengan sentuhan ajaibnya itu sering menjadi pilihan artis-artis popular antaranya Fasha Sandha, Nelydia Senrose, Jihan Muse, Ayda Jebat dan ramai lagi.

Pada September 2019 yang lalu, Dato’ Alha telahpun melangsungkan perkahwinannya dengan gadis pilihan hatinya bernama Noor Azlin Ismail. Majlis ini menjadi tumpuan ramai dek kerana mewah dan meriahnya. Dekorasi dewan dan pakaiannya ketika majlis resepsi menjadi bualan ramai terutamanya peristiwa kek perkahwinan mereka.

Menurut laporan Harian Metro, Dato’ Alha Alfa dikatakan telah berpis4h dengan isterinya Alin. Sejauh mana kebenarannya belum dapat dipastikan kerana ianya mula menjadi buah mulut ramai. Sama ada ianya benar atau tidak, khabar ini benar-benar membuatkan peminat Dato’ Alha terkej0t !

Jom baca perkongsian di bawah :

Rata-rata netizen terkej0t dengan perkhabaran ini. Antara komen-komen netizen :

” Betul ke??? Korang jangan … “

” Bila tengok dia orang aku ingat kisah cinta fantasi macam cinderella & so on la… Hopefully ini cuma gos1p je… “

” Macam dah takda picture wife dia kat ig huhu.. “

” Betul macam tanda-tanda je kan.. “

” Kek tumb4ng tu la petanda tak baik kata orang tua-tua.. “

Walau apa jua situasi dan keadaan sebenar, moga semuanya dapat diselesaikan dengan sebaik mungkin. Sehingga kini belum ada apa-apa kenyataan rasmi dari mulut Dato’ Alha mahupun Alin. Sama-sama kita doakan semoga ini hanyalah gos1p li4r sahaja.

Kami di Berita Kopak mendoakan semoga semuanya dipermudahkan untuk Dato Alha dan Alin. Semoga ikatan cinta ini mampu bertahan dan berkekalan. Aamin..

Silakan SHARE..

Sumber : IG Dato’ Alha Alfa, IGĀ  RAP Harian Metro by Berita Kopak

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..