” Terima kasih kepada EX saya, telah membahagiakan saya setengah tahun bersama.. “

Dato’ Alha Alfa Dedah Sebab Berp1sah Dengan Bekas Isteri. Tak Sangka Ini Sebabnya !!

Siapa tidak kenal MUA terkenal Dato Alha Alfa. Terkenal dengan hasil solekannya yang kemas dan rapi, khidmatnya ini sering menjadi buru4n artis dan orang-orang kenamaan. Dato Alha Alfa atau nama sebenarnya Abdul Al Halim Mohd Al Fadzil mula dikenali menerusi produk kosmetik Alha Alfa.

Menyulam cinta bersama kekasih hatinya, Noor Azlin Ismail, pasangan ini mengikat tali pertunangan pada September 2018. Memeterai janji, 28 September 2019 yang lalu, Dato Alha selamat disatukan bersama Azlin sebagai pasangan suami isteri yang sah.

Majlis perkahwinan mereka yang serba mewah ini menjadi tumpuan media dan juga para peminat. Namun manusia hanya merancang, Allah menentukan segala-galanya. Mahligai bahagia yang disulam dengan cinta dan kasih sayang ini kedengaran goy4h dan mula menjadi isu hang4t di kalangan peminat seni tanahair.

Menerusi akaun Instagram, Dato Alha Alfa telah berkongsikan satu pengakuan berkenaan berita perp1sahan beliau dan isterinya Noor Azlin. Mengakui bahawa berita yang tersebar itu benar, beliau menceritakan asbab beliau terpaksa mengambil keputusan itu. Sed1hnya !

Jom baca perkongsian di bawah :

” Assalamualikum sahabat-sahabat kaum keluarga, followers-follower semua, salam israk mi’raj.. setelah saya cuba sembunyikan perkara ni, harini ada hamba allah yang menulis dan menyebar berita ini.. ”

” Mungkin juga ini salah satu jalan ALLAH ingin membuka ruang dan jalan untuk kami masing-masing. Saya sebolehnya ingin berdiam diri dan tak nak besar-besarkan hal ini supaya a1b kedua-duanya terjaga, tapi mungkin juga ini ujian berat dalam hidup saya.. ”

” 1st sekali saya sudahpun meminta izin ex-wife saya untuk bertulis mengenai ini dan kami sama-sama akan menghabiskan semua ni secara damai, dan harap tiada pihak yang akan menger0hkan lagi.. ”

” Saya amat berterima kasih kepada EX saya, telah membahagiakan saya setengah tahun bersama, maybe kerana beliau muda dan impikan hidup sentiasa bersama. Sedangkan pekerjaan dan masa saya sangat terhad.. ”

” Saya kahwin dalam masa business saya sedang naik, banyak masa dan keringat saya kumpul keselesaan dimasa tua nanti bersamanya terhenti di sini.. ”

” Mungkin terlalu banyak shooting, kerja luar, dan lain lain lagi buatkan beliau tak boleh terima kerjaya saya. Benda ini akan menjadi persel1sihan faham bila saya nak ke kerja.. ”

” Saya r1sau nak keluar rumah untuk kerja, saya hampir hilang diri saya.. betul, mungkin sebelum kawen beliau boleh terima pekerjaan saya, kehidupan saya, title saya, tetapi bila kehidupan bersama, akan sentiasa rasa cemburu dan tidak puas hati tu.. ”

” Sump4h saya faham dan cuba letak diri dalam keadaan beliau. Siapa saya untuk mem4ksa beliau memahami saya. Kehidupan kami normal macam biasa dan hari tu saya pun dah nak jadi ayah tapi kegug0ran mungkin belum rezeki, tetapi apa yang saya pertahan kan ini tak panjang.. ”

” Saya tak nak beliau kemur0ngan, stresss berpanjangn, ugut nak ceder4kan diri dan lain-lain. Gambar saya luk4 tu saya bergel0t menghalang beliau untuk menceder4kan diri. Saya tak boleh dan kalah bab ni sebab saya tidak dibesarkan dalam situasi macam ni.. ”

” Mungkin gurauan bagi beliau tapi ini sangat menak0tkan saya. Jadi saya lepaskan beliau sebaiknya, saya tak boleh berhenti bekerja dalam bidang saya.. ”

” Ini mata pencarian saya, company saya, staff-staff saya, kalau saya kalah, semuanya habis.. tak pelah isteriku, semoga beliau jumpa pasangan yang betul-betul memahami kehendaknya maafkan saya kerana gag4l mengemudi bahtera ini ke syurga.. ”

” Saya kene terus kuat menempuh ujian ALLAH ini, biarlah apa yang berlaku sekali pun.. saya dah cuba kurangkan makeup saya dam niat honeymoon ke MAKKAH. Tak sampai kerana C0v1d-19.. “

Rata-rata netizen terharu dengan pengakuan Dato’ Alha ini. Antara komen-komen netizen :

” Allahuakbar alha… Be strong ok… “

” Semoga Allah memberikan kekuatan untuk terus fokus .. Bekerja mencari rezeki halal.. Jangan kesal dengan apa yang terjadi… Semua kuasa allah… Selalu ingat dia insyaallah amin.. “

” Semuga ade hikmah disebalik perpis4han ini, kalau ini jalan yang terbaik buat korang berdua, Be strong adikku.. “

” Berkali saya baca ni bagaikan tak percaya. Semoga segala urusan dipermudahkan dan diberikan kekuatan untuk ujian ini.. “

” Sed1hnyaaa. Semoga kuat dato, mungkin Allah ada perancangan yang lebih baik.. “

Sesungguhnya Allah mahu mengetahui. Jodoh antara mereka hanya sampai di sini sahaja. Walau apa jua, hidup harus diteruskan dengan redha dan pasrah. Kami di Berita Kopak mendoakan semoga Dato Alha sentiasa diberikan kebahagiaan dan kesenangan dalam kerjaya. Moga segalanya dipermudahkan Aamin.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Alha Alfa by Berita Kopak

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..