Connect with us

Artis / Selebriti

” Lebih mengutamakan adab keluarga daripada adab Diraja, salute Prince Mateen.. ” – Netizen

Video Putera Mateen Menepis Tangan Bapa Mertuanya Yang Ingin Menc1um Tangannya Ketika Bersalaman Raih Pujian Ramai. Bagusnya Putera Mateen, Sangat Menyantuni Keluarga Mertua Walaupun Berstatus Anak Raja !!

Bahang perkahwinan pasangan Diraja Brunei masih dirasai sehingga hari ini walaupun Putera Mateen dan Dayang Anisha Rosnah sudah beberapa hari melangsungkan pernikahan. Ada sahaja video pasangan ini ketika majlis mereka yang mencur1 tumpuan.

Meninjau ke satu akaun Tiktok, perkongsian sebuah video yang memaparkan Putera Mateen dan isterinya bertemu keluarga Anisha telah meraih perhatian ramai. Ketika sesi bersalaman dapat dilihat bapa mertuanya ingin menc1um tangan Putera Mateen namun Putera Mateen mengelaknya.

Klik gambar untuk info..

Sikap Putera Mateen ini telah menerima pujian ramai kerana sangat merendah diri walaupun dirinya berstatus anak raja. Ketika bersalaman dengan ibu mertuanya juga Putera Mateen mengelakkan untuk ibu mertuanya menc1um tangannya.

Perkongsian video ini telah menerima ribuan tanda suka daripada warganet sejak ia dimuatnaik buat masa ini. Video yang berdurasi beberapa saat ini dirakamkan ketika Majlis Persandingan pasangan Diraja ini yang berlangsung beberapa hari yang lalu.

Jom tonton video di bawah :

@jier01

walaupun anak Raja tp tetap menghormati kedua mentua nya. #princemateen #princemateenofbrunei #princemateenwedding #princemateenbolkiah #dayanganisharosnah #dayanganisharosnahbintiadam #puteramateenkahwin

♬ Penghujung Cinta – Pasha

Di ruangan komen, pelbagai respon yang diberikan oleh netizen apabila melihat video ini. Antara komen-komen yang diberikan :

” Maaf nk bertanya, dayang anisha ni keturunan raja jugak atau rakyat biasa ya ? tu yang sepatutnya…. adab menantu dgn mertua yang sama level dgn mak bapak kita.. alhamdulillah.. “

” Alhamdulillah.. lebih mengutamakan adab keluarga drp adab diraja.. salute prince mateen.. salutee prince mateen..pg anak istri anisah very lucky.. “

” Ayah dia mesti happy gilaaa mateen kawen kenalan di raja.. Moga kkl bahagia ke jannah buat kedua mempelai.. very humble prince.. “

” Dia tunggu isterinya nak tolong pegang. romantiknya putera mateen.. Sama cantik sama padan.. suka tngokkkk.. Santunnya Prince Mateen.. “

” Semoga bahagia hinga ke akhir hayat.. aku seyum2 lihat mereka.. cantik macam Juliana Evans.. Nampak Tunku Aminah.. “

“Sebak aku tengok video ni. Even status putera.. tapi bila masuk bab ibu ayah even mertua.. adab & status ini masih dijaga.. “

” The real pengantin raja berhari2 smpi bla2.. semoga berbahagia sehingga ke jannah.. sama cantik sama padan.. “

Klik gambar untuk info..

Semoga jodoh pasangan Diraja ini berkekalan hingga ke jannah dan dikurniakan cahaya mata yang comel-comel belaka. Buat Putera Mateen dan Dayang Anisha Rosnah semoga sentiasa berbahagia dalam melayari kehidupan berumahtangga.

Silakan SHARE..

Sumber : Tiktok Jiey

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang C0PY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..

Klik gambar untuk info..
Klik gambar untuk info..
Klik gambar untuk info..
Klik gambar untuk info..

Trending

Copyright © Berita Kopak

##FREAKOUT