” Kita belum menang guys.. ” – Faizal Tahir

Video Live Faizal Tahir Luah Kekes4lan Dengan Sikap Rakyat Yang Masih Ingk4r Dan Deg1l Keluar Beramai-Ramai. Tak Pernah Tengok Mr Ragaman Mar4h Macam Ni, Tolong Lah Jangan Deg1l !!

Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat diumumkan memberi pelbagai pandangan dan reaksi rakyat. Dalam keresahan ada yang lega dengan kelonggaran yang diberi ini namun arahan yang berkuatkuasa sepatutnya pada 4 Mei ini nyata tidak diikuti oleh sesetengah rakyat.

Tular video orang ramai berpusu-pusu membeli makanan di sebuah restoran sebagai makanan berbuka puasa. Sikap orang ramai yang tidak mengikut arahan dan dianggap mementingkan diri ini mendapat berbagai komen daripada warganet. Tidak terkecuali juga artis dan selebriti memberi komen terhadap video yang viral ini.

Salah seorangnya adalah Faizal Tahir. Beliau yang ber4ng setelah menonton video ini terpanggil untuk memberi nasihat dan sedikit teguran untuk memberi kesedaran kepada orang ramai. Memikirkan dirinya juga bertanggungjawab untuk menyedarkan golongan ini, video live Faizal Tahir mencur1 perhatian ramai.

Menerusi akaun Instagram, Faizal Tahir berkongsikan video pendek mengingatkan para pengikutnya untuk mendengar live Instagramnya yang akan mengulas tentang sikap dan kedeg1lan sesetengah rakyat yang tidak mengikuti arahan dari pihak atasan.

Ini berikutan video yang tersebar luas di laman sosial tentang sikap segelintir rakyat Malaysia yang kurang prihatin dan hanya memikirkan diri sendiri.

Luahan dan teguran Faizal Tahir ini mendapat sokongan ramai. Antara komen-komen netizen :

” Kecew4 nye… Kesian frontliners dan malaysian yang betul-betul taat dan bekorban taat perintah PKP.. “

” PKPB bagi sesetengah sektor. Tapi masyarakat over excited macam dah menang. Its not over ye.. “

” Kalau rentasan negeri dibenarkan, memang shopping mall pun camni la.. Raya punye pasal.. Elok-elok dapat beraya haji.. Sampai raya tahun depan pun tak dapat lagi.. “

” This is very b4d and sc4ry. May Allah keep us all safe and not selfish.. “

” Setuju sangat, sia-sia aje PKP 47 hari kalau masih tak ada kesedaran. Sed1h tengok situasi macam ni. Kesi4n frontliners.. “

” Fuhh tak penah-pernah Faizal Tahir ngam0k. Mantap.. “

Betapa kecewa dan mar4h melihat kedeg1lan sesetengah orang yang tidak langsung memikirkan keselamatan diri dan orang tersayang. Betul kata Faizal Tahir, sabar sedikit je lagi untuk kesenangan semua orang. Tak perlu dikejar-kejar keluar rumah hanya untuk sesuatu yang tak penting.

Moga semua dapat menjaga diri dan disiplin sehingga wab4k ini berjaya dibendung. Kami di Berita Kopak mendoakan semoga seluruh rakyat Malaysia dilindungi dari wab4k ini dan semoga semua dapat mengikuti arahan dan mendisiplinkan diri sebaik mungkin. Kita jaga kita, Insha Allah.

Tonton video penuh di bawah :

Silakan SHARE..

Sumber : IG Faizal Tahir, Youtube Channel Fieyz Shafizan by Berita Kopak

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..