” K0yak Siri dengar soalan Mika, haha.. ” – Netizen

Video Si Cilik, Raja Muhammad Mikael Raja Faizul Bertanyakan Sesuatu Kepada Aplikasi Siri. Namun Jawapan Siri Buat Ramai Terhibur. Tercid0k Terus Siri Nak Menjawab Soalan Mika, Bijak Mika !!

Pasti ramai yang mengenali kanak-kanak yang bernama Raja Muhammad Mikael Raja Faizul ini. Video si cilik ini pernah menjadi viral di laman media dua tahun lepas gara-gara kebolehannya berpantun dalam loghat Negeri Sembilan atau sebutannya Nogori.

Lebih mesra dengan panggilan Mika, sesiapa sahaja yang mendengar kepetahan dirinya berpantun pasti terpuk4u. Untuk rekod, Mika juga turut mempunyai seorang kakak yang petah berpantun dan mereka berdua mempunyai akaun Instagram sendiri.

Meninjau di Instagram, bapa Mika iaitu Raja Faizul telah berkongsi satu video terbaru. Video tersebut memaparkan Mika sedang bercakap bersama aplikasi Siri iPhone. Menerusi video itu, Mika telah bertanyakan satu soalan yang menarik kepada Siri.

Soalan Mika tersebut buat yang mendengar pasti ketawa lebih-lebih lagi mendengar jawapan yang diberikan Siri. Alahai Mika ni memang bijak betul lah ni, sampaikan Siri pun dah tak tahu nak menjawab soalan Mika tu.

Ikuti perkongsian video tersebut di bawah ini :

Di ruangan komen, ramai yang terhibur melihat gelagat Mika dalam video yang dikongsikan itu. Antara komen-komen menarik adalah :

” K0yak Siri dengar soalan Mika, haha. Dah tak larat nak ulang video ni, setiap kali tengok je, sekali aku pun ketawa.. “

” Siri tercid0k dengan soalan Mika tu. Semakin bijak lah Mika sekarang. Suka tengok gelagat Mika.. “

” Terbaik, memang anak yang bijak dan didikan yang baik daripada orang tuanya. Mika memang good boy.. “

” Kelakar lah, comel sangat, haha. Kakak dan daddy Mika pun tumpang ketawa sekali. Mesti Siri tak sangka soalan tu.. “

” Good question Mika, asking siri pernah solat. Berdek4h pak cik ketawa Mika, tengok video Mika lawak betul lah anak oii.. “

” Hahaha memang tak solat lah jawapnya. Haha penat tengok video ni. Suka tgk video-video Mika berceloteh.. “

” Aku pun tak pernah terfikir nak tanya soalan tu kat Siri. Memang kelakar ter0k video ni, comel tengok Mika senyum suka. “

Memang win betul soalan Mika, patut lah ramai yang terhibur. Apa-apa pun, perkongsian video tersebut adalah sekadar hiburan. Kami dari Berita Kopak mendoakan semoga Mika akan menjadi anak yang baik buat kedua orang tuanya, amin.

Silakan SHARE…

Sumber : IG KuMika KuFaizul KuHana Bahirah

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk copyright akan dikenakan..