” Don’t stay at home, lets go holiday to h0spital and j4il.. “

Video Nabila Huda ‘Sent4l’ Orang Yang Masih Deg1l Keluar Rumah Tanpa Sebab. Ini Baru Betul Makan Dia. Ayat Paling Padu Boleh Berasap Telinga. Hadam La Weh !!

Anak kepada lagenda rock negara, Nabila Huda bukan nama asing. Sudah berpuluh tahun berkecimpung dalam dunia seni, Nabila atau Abil sudah mempunyai nama dan kedudukannya yang tersendiri di hati peminat. Terkenal dengan karektor kelakar dan suka ketawa, Abil sering menjadi tumpuan netizen.

Semenjak berkuatkuasanya perintah kawalan pergerakan ekoran wab4k C0v1d-19, pelbagai ragam dan kerenah lucu yang dikongsikan Abil di akaun sosial miliknya. Tidak hanya berkongsi video Tik Tok yang glamour masa kini, Abil turut berkongsi video masakannya.

Abil yang sudahpun memiliki seorang anak bernama Kesha Laila hasil dari perkahwinan pertamanya dahulu, kini cukup bahagia dengan kehidupan barunya bersama Mohd Izwan Johar atau dipanggil Bert. Perangai gil4-gil4 pasangan ini buat netizen tak kering gusi.

Menerusi akaun Instagram, Abil telah berkongsikan satu video rakaman beliau memberi nasihat tentang lar4ngan keluar dan stay at home dengan cara yang sangat ‘halus’. Gaya Abil yang diselangselikan dengan gelak tawanya namun lontaran ayat ped4snya itu buat ramai memuji. Ini baru kena cara nasihat untuk yang deg1l !

Jom tonton video di bawah :

View this post on Instagram

@kkmm_gov

A post shared by Nabila Huda (@kupu_kupu) on

Rata-rata netizen memuji cara Abil menasihati dengan caranya tersendiri ini. Antara komen-komen netizen :

” Haaaa cara macam ni kalau dorang masih tak paham juga mohon meningg4l ye semua.. “

” Reverse psychology. Hahahaha.. Kalo tak paham juga tak tahu ler nak kabo lagu mana lagi.. “

” Hahahaha ke dalam terasa tu. Memang terbaik untuk orang yang deg1l ni.. “

” Hahahahha nganj1ng lembut gituuu abil. Tus0k ka jantung.. “

” Dah bagi kata baik tapi tak nak dengor. Ikot cakap abil ni. Mudah!!!! Hehehehehe.. “

” Yaaa. Nasihat nie yang paling sesuai sekali.. Hope melekatt la dalam otak masing-masing.. “

” Wow reverse psychology ke ni. Deep sangat kak.. “

Betul-betul padu nasihat Abil ni. Memang terbak4r siapa yang makan cili ni. Kalau dah deg1l sangat, ini je cara paling sesuai untuk beri faham jangan keluar rumah. Terbaik Abil. Moga nasihat ini mampu Clorox orang-orang yang masih deg1l dan keluar sesuka hati ini. Mohon hadam !

Silakan SHARE..

Sumber : IG Nabila Huda by Berita Kopak

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..