” Dia yang bagi, Bujibu yang kena mar4h.. ” – Netizen

Hanis Zalikha Kongsi Video Gelagat Alisa Aisyah Bersama Bujibu Chempel Yang Mencuit Hati. Amboi Alisa Siap Mengadu Kat Mommy, Kes1an Abang Jibu. Muka Jibu Yang Last Tu Redha Sangat !!

Si kecil Alisa Aisyah memang selalu mencur1 perhatian ramai dengan telatahnya yang aktif dan lincah. Baru berusia setahun lebih, namun Alisa menunjukkan perkembangan yang baik dan sudah mula pandai bercakap beberapa perkataan dengan cukup jelas.

Alisa seorang anak yang ceria dan suka mengac4u kucing peliharaan mereka bernama Bujibu Chempel. Siapa tidak kenal Bujibu atau digelar peminat Abang Long Jibu kepada Alisa dan Yusuf. Sudah 5 tahun usianya, Bujibu menjadi kesayangan kedua-dua beradik ini.

Meninjau akaun Instagram Hanis Zalikha, telah dikongsikan satu video yang memaparkan gelagat Alisa sedang bermain bersama Bujibu. Kelihatan Alisa mengacah-acah rambutnya kepada Bujibu membuatkan Bujibu cuba mencak4r rambut Alisa.

Hanis yang memerhatikan gelagat Alisa dan Bujibu ini dengan pantas menegur Jibu dan Alisa dan memberitahu tidak boleh membuat seperti itu. Alisa yang seakan memahami terus menyebut okey dan berdiri berjalan menuju ke tempat Hanis. Alahai abang Jibu bergur4u dengan adik sampai kena mar4h la ni.

Jom tonton video di bawah :

Alahai memang selalu berkep1t dan ada-ada sahaja aksi Alisa dan Bujibu yang menghiburkan. Antara komen-komen peminat :

” Jibu kata : hah nk ngadulah tu. allaaaaa suara dia. bujibu dlm hati ‘padan muka kau.. selalu kau yg bul1 aku’.. “

” That eye roll jibu… Facinating sgt. Heehehhee comel, Saja la suka nak kacau jibu.. Eeee budak duaa nii, ger4mmm. cutenya dua dua ni. Buji tak puas hati sbb Alisa ngadu hehe.. ” 

” Hahahah pasrah bethol alisa punya ‘okkeii’ tuu. Dia thu bujibu akan sek3h dia. Lagi dia hulur kepala. Jibu kena mar4h ke tuuu. kuat ngusik bujibu.. Biasheee jibuuu ni .. bab4p kang.. ” 

” 2-2 faham cakap mummy. nak mntak simpati la tu eeeeee, so cute Jibu dengan Alisa ni. Okay. Tapi last² ngadu gak ngan mommy.. ” 

” Dia yang bagi, bujibu yang kena mar4h hahah. muka bujibu tk puas hati hahahahaa. Bujibu cakap dalam hati eh aku pulak kena.. ” 

” Alhamdulilah.. Dua2 dengar kata.. Sejuk hati mummy. Byk akai ini bdk.. Terus ngadu kat mummy jibu tolak dia.. “

” Sebut Mummyy nk cuba distract mummy dari mar4h dia la tu, tactic tu. Anak kedua memang suka cari pasal. Hahahahahaha muka jibu yg last tue…. eeeee ger4mmmm.. “

Alahai muka Bujibu dengan lirikan mata memandang Alisa berjalan mendapatkan mommy tu cute betul. Adik yang mula, abang Jibu jugak yang kena mar4h haha. Apa pun, semoga keluarga kecil Hanis ini sentiasa gembira dan bahagia bersama si Bujibu yang mencuit hati.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Hanis Zalikha

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..