” Dia punya nak buat susu, dah macam nak buat ekperimen Sains. Haha.. ” – Netizen

Video Gelagat Syamel Membancuh Susu Untuk Anaknya Buat Peminat Terhibur. Ad0i Bang Mel, Lain Macam Sejak Jadi Daddy Ni. Tekun Sungguh Sukat Susu Tu Yer Bang Mel !!

Saat bergelar ibu dan ayah buat kali pertama, sememangnya banyak perkara baru yang akan dilalui. Bermula dari menukar lampin, memandikan dan berjaga malam, ini antara pengalaman yang ditemp0h oleh kebanyakan yang baru menjadi ibu dan bapa.

Begitu juga untuk penyanyi Syamel yang baru sahaja bergelar daddy. Membantu Ernie menguruskan bayi mereka, Syamel sempat bersel0r0h mengatakan dirinya seperti berada di luar negara kerana perubahan waktu tidur dek kerana menjaga si kecilnya itu.

Meninjau akaun Instagram Syamel, telah dimuatnaik satu video yang memaparkan bagaimana Syamel menyediakan susu untuk anak perempuannya. Menunjukkan langkah demi langkah, bermula dari mengisi susu formula ke dalam botol sehingga selesai dig0ncangkan, gelagat Syamel mencuit hati peminat.

Tidak kurang juga yang memberikan tips untuk daddy baru ini tentang cara terbaik untuk menyediakan susu bayi. Sudah seperti membuat eksperimen cara Syamel ini, namun usaha Syamel untuk princess kesayangannya ini boleh dipuji.

Jom tonton video di bawah :

Lebih 8000 tanda suka telahpun direkodkan untuk posting oleh Syamel ini setakat ini. Antara komen-komen peminat yang dapat kami kongsikan untuk pembaca :

” Bang Mel takpe belajar. kalau nak rasa susu baby tu sedap ke tak pan4s ke tak just letak dekat tgn ya. Selamat jadi bapa terbaik ye Bang Mel.. “

” Saja nak bagi tips. Time g0ncang tu jangan tut0p guna jari. Tut0p guna penutup botol susu pastu g0ncang. Apa pun, hebatlah daddy.. “

” Kelakarlah bang mel ni, ada ada je. New rutine ye bangmel haha, makin ger4m pulak tengok peranga1 bapak bud4k ni.. “

” Dia punya nak buat susu, dah macam nak buat ekperimen Sains haha. Melamp4u naw naw gayanya tu haha, selamat hari bapa Bang Mel.. “

” Bila nak siap kalau gaya macam tu Bang Mel haha, ni memang boleh buat nang1s ni. Buat susu hab1s satu lagu haha. Lawaknya lah daddy ni.. “

” Bancuh susu pun style ni, good job Bang Mel hehe. belum time lagi tu. Kang tiber dah melal4k takde nye nk slow2 gitu. Habis laju daddy buat haha.. “

” Macam saintis pun ada, daddynya sukat susu tekun betul haha. terhibur tengok, pengalaman anak 1st memang menarik. Save save nanti boleh gelak balik bila tengok.. “

Daddy baru, rata-ratanya begitulah kejadiannya. Dalam kek0k untuk menguruskan si kecil, tetap juga diusahakan sehingga berjaya. Apa-apa pun, tahniah Syamel atas kelahiran cahayamata dan semoga hari-hari mendatang lebih membahagiakan.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Syamel, IG Ernie Zakri

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..