” Di sini nyanyiannya baik. Suara Nabila sedap sebenarnya.. ” – Netizen

Datuk Syafinaz Kongsi Video Thr0wback Nyanyian Nabila Razali Ketika Sesi Latihan Vokal. Wahh Sedap Suara Nabila. Teruskan Usaha !!

Keh4ngatan Anugerah Juara Lagu , AJL masih lagi dirasai walaupun sudah beberapa hari ianya berlalu. Banyak corat coret dan peristiwa yang melakar sejarah pada penganjuran kali ini dan salah satu yang hang4t diperkatakan netizen adalah persembahan Nabila Razali.

Nabila yang membawakan lagunya, Peluang Kedua sudah pun memberikan yang terbaik walaupun ada sedikit terkuc1l sama seperti yang pernah terjadi sebelum ini. Banyak respon daripada netizen, ada yang mengkrit1k dan tidak kurang juga memberikan kata-kata semangat.

Meninjau akaun Instagram Datuk Syafinaz Selamat, telah dikongsikan satu video thr0wback ketika Nabila mengikuti kelas vokal bersamanya. Dek kerana banyaknya cakap-cakap yang kurang enak didengar, Datuk Syafinaz memberikan komentarnya berkenaan isu ini.

Nabila yang menyuarakan hasrat untuk memperbaiki mutu nyanyiannya sejak Mei tahun lalu sempat mengikuti beberapa kali kelas sahaja kerana PKP. Tidak membela namun Datuk Syafinaz menyifatkan perjalanan Nabila masih jauh dan meminta semua tidak memat4hkan semangat penyanyi muda ini.

Jom tonton video di bawah :

Nyanyian amatur Nabila dalam video ini kedengaran jelas setiap sebutannya. Alunan suaranya juga agak baik dan jelas l0ntaran suaranya. Ini mendapat perhatian peminat dan antara komen-komen peminat :

” Thank you Datuk Syafinaz, jangan pat4h semangat Nabila. Pentas besar camtu siapa yang tidak gug0p ye tak.. “

” Datuk syafinaz dah bersuara.. rasanya netizen dan artis artis yg sind1r tu. dah boleh st0p ye. masing2 ada kelem4han.. pernah gag4l, benda blh diperbaiki kan.. “

” Rasanya yg duk kec4m and sind1r kata dia tak boleh nyanyi tu dah boleh st0p kot. she can do better.. gree. Suara dia pada saya sedap. Tapi perlu lebih byk practice. Practice smart.. “

” Di sini nyanyiannya baik.. Apapun Nabila, teruskan menimba ilmu dan jangan sesekali berput0s asa. Suara Nabila sedap sebenarnya.. “

” Sempurna, betul saya nampak dia nerv0us malam tu.. Komen yang membina dari guru vokal sendiri.. Netizen st0p lah mengec4m.. “

” Salute to you teacher, walau dia ur student u tetap ckp s1lap is s1lap, semua org pun s1lap rite, yang penting kena sedar n ngaku s1lap, no worry it just a strting of great journey n pengalaman for nabila, and for all of us yg penah buat s1lap.. “

” Terbaik Dato.. Yess proses pembelajaran tiada pghujungnya.. Bagus Nabila ni.. Sentiasa optimis, yakin diri, berani n ada effort.. In Shaa Allah terus bjaya di masa akan datang. Tahniah.. “

Nabila masih boleh belajar dan pastinya akan jadi lebih baik dengan ajaran guru vokal terbaik seperti Datuk Syafinaz. Semoga di masa hadapan, Nabila terus success dan jangan put0s asa walau apa jua dug4an yang mendatang. Selamat maju jaya Nabila.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Datuk Syafinaz Selamat, IG Nabila Razali

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..