” Deco gel1-gel1 pun hasil let0ps. Apatah lagi kalau betul-betul ni.. ” – Netizen

Dato’ Alha Alfa Kongsi Gambar Sebelum Dan Selepas Ruang Bilik Tidur Hasil Dekorasinya Sendiri. Wah, Cantik Sungguh, Dah Macam Hotel 5 Bintang. Bukan Pandai Makeup Je, Deko Pun Hebat !!

Dato’ Alha Alfa atau nama sebenarnya Abdul Al Halim Mohd Al Fadzil merupakan seorang jurusolek artis dan pengasas produk kosmetik. Dia sememangnya seorang yang berbakat dalam solekan dan sering menjadi pilihan artis tempatan.

Meninjau ke akaun Instagram, Dato’ Alha telah memuatnaik gambar ruangan bilik tidurnya. Dua keping gambar sebelum dan selepas bilik tersebut dihias telah dikongsikan. Hiasan dalaman bilik tersebut merupakan hasil sentuhannya sendiri.

Dato’ Alha mengambil masa dua hari untuk menyiapkan bilik tersebut. Dato’ Alha telah memasang sendiri wallpaper¬†dan menyusun perabot yang dibelinya mengikut citarasanya sendiri. Dato’ Alha sempat lagi bergurau di ruangan kapsyen untuk sesiapa yang mengupahnya mengemas rumah.

Perkongsiannya ini telah mendapat lebih 12 ribu likes dan 148 komen yang memuji hasil sentuhan Dato’ Alha. Menurut Dato’ Alha, dekorasi bilik tersebut hanyalah sekadar suka-suka sahaja namun hasilnya memang melet0p. Wah, cantik dan kemas.

Jom lihat perkongsian di bawah :

( Klik butang KANAN -> untuk melihat gambar seterusnya.. )

Rata-rata netizen terpesona dengan hasil hiasan bilik tersebut dan ada juga memberi komen gur4uan dengan menawarkan diri untuk menjadi tukang kemas di rumahnya. Antara komen-komen yang diberikan oleh mereka :

” Deco gel1 gel1 pun hasil let0ps. Apatah lagi kalau betul betul ni. No wonder produk Alha Alfa orang semua suka. cantik dan kemas.. “

” Sy tak nk hire awk utk kemas rumah tp sy nk offer diri sy utk jd tukang kemas rumah awk.. nti awk tak yh penat ¬≤ kemas semua sdri.. hahaha.. “

” Ni pasang vinyl floor lagi wow ni… sy berkenan kabinet n meja tu. Ya Allah cantiknyeee hasil deco dato. Alha punya taste mmg let0ppppp.. “

” Bukan hire kemas rumah jee. Hire makeup hari hari, lipat baju memasak semua saya nak. Waahhh letak meja tu .. ideaaa sampoy ..nk tiru la.. “

” Lawanya pandai betul deco. Cntiknye wne cadar tuuuuu. love g1la bilik ni.. Simple tapi nampak mewah. Cantikkknyee .. nak location rumah i tak boss.. “

” Pergh, akak suka simple camni. Nice nice ja. Gel12 pun dah lawa maigadd. Dato almari side tu beli kt mana. Drawer hitam tu beli kat mana? “

” Wahhhh dah lah ensem, berjaya, pandai mekap, pandai cat rumah, pandai masak , pandai buat kueh raya, pandai decoooo, apa lagi nak kipas ni ek.. “

Ternyata Dato’ Alha mempunyai tangan ‘magic’, dia bukan sahaja berbakat dalam menjadi jurusolek tetapi turut berbakat dalam seni hiasan dalaman. Sememangnya hasil sentuhan Dato Alha Alfa sangat cantik seperti hotel 5 bintang. Terbaik !!

Silakan SHARE..

Sumber : IG Alha Alfa

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..