” Comelnya dia, nak gig1t peha dia tu ger4m.. ” – Netizen

Kongsi Pengalaman ‘ Bre4stfeeding ‘, Perkongsian Gambar Terbaru Uyaina Arshad Bersama Anaknya, Raja Urhan Yang Kini Sudah Berusia 4 Bulan Lebih Raih Perhatian Peminat. Alololo Comelnya Urhan, Part Senyum Tu Melting Sangat !!

Semua ibu pastinya ingin memberikan susu badan kepada anak sejak lahir sehinggalah ke usia 2 tahun. Namun tidak semua ibu mampu mencapai impian sebegini. Ada sesetengah ibu langsung tidak berjaya menghasilkan susu badan.

Inilah yang dikongsikan oleh Uyaina Arshad yang hanya berjaya menyusukan anaknya lebih kurang dalam 2 minggu sahaja. Menurut Uyaina, anaknya iaitu Raja Urhan mempunyai masalah tougue-tie yang mana menyuk4rkan Urhan untuk mengh1sap susu badan.

Walaupun sudah bertemu doktor dan mengunt1ng sedikit bawah lidahnya, Urhan masih sukar untuk menyusu badan. Urhan perlu melakukan pembed4han supaya mudah untuk Urhan menyusu tetapi perlu usianya lebih 3 bulan.

Uyaina turut berkongsi beberapa keping gambarnya bersama Urhan. Semakin besar, semakin comel baby Urhan. Walaupun Urhan hanya dapat merasa susu ibu selama dua minggu, namun Alhamdulillah Urhan membesar dengan sihat.

Jom lihat perkongsian di bawah :

( Klik butang KANAN -> untuk melihat gambar seterusnya.. )

Di ruangan komen, ramai yang turut berkongsi pengalaman masing-masing. Antara komen-komen yang diberikan oleh netizen :

” Haip jgn comel sgt pls auntyD kenot steng.. both of youu are adorable Mashallahhhh.. yang penting Urhan tumbuh sehat ceria.. mama pun bahagia juga.. “

” It’s okay mummy. As long as baby membesar dgn baik tak kisah susu badan or susu formula. Comel nya baby alhamdulilah.. “

” Aslkn baby sihat n mommy tak stress.enjoy ur motherhood yer .. Shomelnya dia nak gigit peha dia tu ger4m.. “

” Masing² ada sebab masing2 rezeki masing2 blh bf atau tak.. bg kita mak ni asalkan anak kita sihat alhamdulillah. kita happy dh.. “

” Betul. Yg paling penting emosi dan fizikal ibu. Ibu happy InshaAllah anak pun akan happy.. Membesar dengan baik Urhan.. “

” Same situation anak tk pandai latch jgk, rezeki sebulan je, lastly pump2 tkde langsung susu keluar.. apa2 pun alhamdulillah anak tetap membesar dgn baik.. “

” Muka uyaina makin mirip pulak dg shahiran lama2 itsokayy mamaa bf or no bf you’re still a supermomma.. “

Sangat tepat apa yang dikatakan oleh Uyaina mengenai ‘breastfeeding‘ ini. Apa yang penting anak membesar dengan sihat tanpa mengira sama ada si anak meminum susu ibu atau pun susu formula. Bukan semua ibu mempunyai nasib yang sama dalam memberi susu ibu sepenuhnya.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Uyaina Arshad

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang C0PY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..