“ Comelnya Aafiyah tunjuk gaya ikan berlag4.. ” – Netizen

Video Anak Dato’ Siti Nurhaliza, Siti Aafiyah Khalid Yang Teruja Dapat Ikan Perliharaan Raih Perhatian Peminat. Amboi Suka Betul Aafiyah, Comel Je Kepala Tu Angguk-Angguk Banyak Kali Ajuk Ikan Tu !!

Sebut sahaja nama Siti Aafiyah, pasti ramai yang tahu si cilik ini anak kepada penyanyi tersohor Malaysia, Dato’ Sri Siti Nurhaliza. Aafiyah sekarang sudah berusia tiga tahun dan semakin petah bercakap. Peminat suka mengikuti perkembangan Aafiyah dan melihat segala perkongsiannya di Instagram.

Meninjau ke Instagram Aafiyah Khalid yang diwujudkan oleh peminat, satu video Aafiyah bersama Dato’ Siti bercakap mengenai ikan peliharaan mereka meraih perhatian ramai. Bentuk ikan Cupang yang unik dan warnanya yang menyerlah membuatkan Aafiyah kelihatan teruja dan seronok.

Suka betul Aafiyah dengan ikan barunya apabila ditanya oleh Dato’ Siti. Part panggil ‘ibu ibu’ dengan buat gaya ikan berlaga sambil menganggukkan kepalanya berkali-kali kelihatan comel di mata peminat. Pandai betul Aafiyah mengekspresikan aks1 ikan berlag4 itu depan ibu.

Bukan sahaja dua tetapi Aafiyah sebenarnya ada empat ekor ikan Cupang di rumah. Menerusi video itu, setiap ikan dalam akuarium yang kecil kelihatan cantik dengan hiasan dan lampu di dalamnya. Kata Dato’ Siti, sifat ikan ini suka berlag4 apabila bertentang.

Jom tonton video di bawah :

Ramai yang suka menonton reaks1 Aafiyah mendapat ikan Cupang. Selain itu, peminat juga berkongsi pandangan panggilan ikan Cupang di ruangan komen. Antara komen-komen yang dit1nggalkan :

“ Org utara pggl ikn karing.. Ike spilaaaa atau ike kagheng.. Panggilan oghe Kelate.. kita sebut itu ikan cupang klo di Indonesia.. comel.. Love you.. ”

“ Ikan lag4.. org indo yg pggl ikan cupang.. ikan kupang tak sure.. Comey sgt aafiyah ni.. Ikan lag4.. Aaafiyahhh ni betul lah kelakar.. ”

“ Aafiyah janganlah cute sangat.. Hahah nak4l.. Afiyah such darling cutie.. Fight1ng Fish.. org Singapore kata.. Ikan lag4 kan nama dia.. ”

“ Comel Aafiyah ni.. byk cakap anak ibu tu ya.. Good girl.. Alhamdulillah.. Sehari tak tengok gelagat Aafiyah rindu lah.. Kami panggil ikan itu ikan lag4.. ”

“ Ikan kupang ni berani cantik dan bagus yang jantan jaga anak.. Saya suka tengok ikan ni.. Baby affiah pun sama comel gitu dan Baik.. Amin.. ”

“ Cupang bukan kupang.. maaf teh.. Jangan r1sau nanti Aafiyah ada mini zoo ikan lag4.. org pahang kabor, ikan sekilau (care sebut dia ikan sekila).. ”

“ Kta org tganu panggil ikan skiela.. nim mesti masa kecik2 mak iti main ikan nim.. Comelnyer aafiyah tunjuk gaya ikan berlag4.. Assalamualikum Aafiyah cantik ikan kupang Aafiyah.. ”

Gembira betul Aafiyah dapat ikan cupang baru. Pastinya memelihara ikan di rumah dapat dijadikan satu hobi baru buat si cilik ini. Semoga Aafiyah menjadi anak yang baik dan solehah serta membesar dengan sihat buat kebanggan ibu dan ayah. Aminn..

Silakan SHARE..

Sumber: IG aafiyahkhalid

Artikel ini disediakan oleh Berita Kopak. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..