” Comel je adik ni, sekali keluar yang belakang tu, terkej0t den, haha.. ” – Netizen

Video Seorang Kanak-Kanak Men1ru Gaya PU Azman Mengajar Bahasa Arab Raih Perhatian Ramai. Alahai Comel Jer Tengok Dia Sebut ‘Miatun’ Tu !!

Bagi yang mengikuti pendakwah bebas, iaitu PU Azman di akaun Instagram pasti tahu kini dia sering berkongsi cara mudah belajar bahasa Arab. Ada sahaja perkongsian oleh PU Azman atau lebih mesra dikenali sebagai Cik Man ini yang mencu1t hati ramai.

Meninjau di akaun Instagram, Cik Man telah berkongsi satu video yang memaparkan seorang kanak-kanak lelaki telah men1ru gayanya mengajar bahasa arab kepada umum. Menonton kanak-kanak tersebut berceloteh di hadapan kamera membuatkan sesiapa sahaja melihat pasti tersenyum.

Manakan tidak,  gaya kanak-kanak tersebut dengan berkopiah seperti Cik Man telah berkongsi sebutan angka 100 dalam bahasa arab di sebut sebagai ‘miatun’  begitu comel dan sempat lagi kanak-kanak ini membuat kelakar dengan menggunakan sebutan ‘ miatun ‘ .

Jenaka kanak-kanak itu turut disambung oleh PU Azman di akhir video dan perkongsian video tersebut telah menarik perhatian netizen dengan meraih puluhan ribu tanda suka dan ratusan komen daripada warganet di Instagram.

Tonton perkongsian video tersebut di bawah ini :

Di ruangan komen, ramai terhibur menonton perkongsian video oleh Cik Man itu dimana mereka telah menyatakan bahawa kanak-kanak itu bijak membuat jenaka seperti Cik Man dan kemunculan Cik Man di akhir video turut mencu1t hati ramai. Antara komen-komen netizen adalah :

” Comel je adik tu, sekali keluar yang belakang tu, terkej0t den, haha, Cik Man ni ada je nak sambung buat lawak.. “

” Mungkin, Hatun itu jodoh Cik Man, mana tahu dapat jodoh isteri cikgu, haha. Kelakar lah tengok bud4k ni.. “

” Halah bijak dia t1ru Cik Man, part ayat last tu memang terhibur saya, bagus kalau belajar arab mcm ni msti cepat ingat.. “

” Ya Allah, gel1 hati tau tengok, tak pernah tak lawak lah Cik Man ni, ada je idea nak hiburkan orang ramai, hehe.. “

” Terkej0t mak cik, adik pangil cikgu mcm tu, hahaha, yang belakang tu nak juga buat buat lawak, kelakar.. “

” Siapa cikgu Haton, sila tampil, Cik Man pangil dah seru nama tu, hahaha terhibur tengok video-video arab sesikit ni.. “

” Anak murid siapa ni, pandai betul mengajar, mesti kat sekolah bdk yang bijak dan kelakar orangnya, tengok pun dah terhibur ni.. “

Kalau macam ni lah cara pembelajaran untuk belajar bahasa Arab, mesti ramai yang suka, bukan  sahaja terhibur malah ilmu pun kita dapat. Apa-apa pun kami dari Berita Kopak berharap semoga Cik Man akan terus berkongsi ilmu yang bermanfaat kepada orang ramai di laman media sosial.

Silakan SHARE…

Sumber : IG  PU Azman

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk copyright akan dikenakan..