” Bud4k aktif, bud4k cerdik ini. Makin comel Urwa ini.. ” – Netizen

Nadzmi Adhwa Kongsi Video Terbaru Anaknya, Arwa Malaikha Urwa Yang Sedang Belajar Merangk4k. Aktifnya Urwa, Tak Mahu Duduk Diam Yer !!

Mendapat cahaya mata sudah pasti saat yang menggembirakan buat ibu dan bapa. Pastinya mereka akan teruja untuk berkongsi perkembangan anak mereka di laman sosial. Begitu juga dengan pasangan pelakon Nadzmi Adhwa dan Ardell Aryana terhadap anak sulung mereka, Arwa Malaikha Urwa. Nadzmi yang sering memuatnaik perkembangan Urwa di laman Instagram miliknya.

Meninjau ke laman Instagram milik Nadzmi, telah dikongsikan sebuah video Nadzmi bersama Urwa. Boleh dilihat daripada video tersebut, Urwa merangk4k ke arah sesuatu di hadapan Urwa. Walaupun dipegang oleh Nadzmi, Urwa tidak p0tus asa untuk melepaskan diri untuk merangk4k.

Sambil memegang Urwa, Nadzmi membaca surah 3 Qul. Beberapa kali Nadzmi mengambil Urwa untuk mengelakkan Urwa mencapainya dan meletakkan Urwa di hadapannya. Apabila diletakkan di hadapan Nadzmi, Urwa kembali merangk4k untuk mencapai objek yang berada di hadapannya.

Menerusi kapsyen tulisan Nadzmi, Nadzmi mengatakan bahawa Urwa t1dak boleh duduk d1am dan l4sak sama seperti ibunya, Ardell. Untuk makluman, Urwa kini telah pun berusia 7 bulan. Bayi seusia Urwa, merangk4k adalah fasa penting kerana ia adalah praktis yang terbaik buat pergerakkan mereka.

Jom tonton video di bawah :

Meninjau ke ruangan komen, rata-rata peminat mengatakan bayi seusia Urwa memang dalam proses suka explore dan memasuki fasa belajar. Selain itu juga, memuji bacaan Nadzmi yang sedap didengar. Antara komen-komen yang ditinggalkan :

” Sedap bacaan.. Hahaha comel je urwa.. Eiii dia dh makin besar.. Alhamdulillah.. Mkin comel dia.. Hahaha sampai tercab0t butang baju tu.. “

” Bud4k aktif bud4k cerdik ni.. In shaa Allah. Sedap bacaan adik serta tajwid yg baik..alhamdulillah.. Makin comel je urwa ni.. Ikut muka umi.. “

” Bagus bud4k2 aktif.. Bud4k cerdik.. Bud4k bijak memg lasak.. Kalo d1am je kang tak kurus abi dia.. Comey tul dia.. So cute.. “

” Ank sy 7 buln tgk urwa.. Die pun ketawa n suka.. ntah laa terminat tngok urwa.. tngok urwa ja tenang hati.. Aktifnya dia pagi pagi..” 

“Baby dh pandai merangk4k ni memang dia suka explore macam2..selamat menanti fasa lasak seterusnya pulak ye.. “

” Masya Allah sedap je bacaan sebut magraj yg baik adik.. Anak pandai cerdik dh besar jd anak solehah la yer ayah pandai didik anak dgn Al quran.. “

” Masya Allah.. Comey.. Semoga membesar jadi ank yg baik…sentiasa mendgr alunan bacaan surah2 …nnti dia akn terbiasa…Alhamdulilah.. “

Mengikuti perkembangan bayi sudah pasti menjadi satu keseronokan bagi ramai ibu bapa. Begitu juga perasaan Nadzmi terhadap Urwa apabila melihat Urwa sudah boleh merangk4k dalam usia 7 bulan. Pastinya kehadiran Urwa dalam kehidupan Nadzmi dan Ardell menambahkan rasa bahagia dalam kehidupan berumahtangga mereka.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Nadzmi Adhwa

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang C0PY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..