” Buat kerja sambil bebel tu tak tahan tengok, haha.. ” – Netizen

Video Gelagat Anak Lelaki Shukri Yahaya, Maleeq Miqayl Yang Sedang Asyik Menyental Lantai Buat Peminat Terhibur. Ad0i Maleeq, Sampai Esok Pun Tak Hilang. Itu Corak Lah, Bukan Kot0ran. Riuh Betul Dia Membebel, Perangai Ayahnya Sangat. Hehe !!

Menerusi akaun Instagram Tya Adnan, telah dikongsikan satu video yang memaparkan gelagat anak keduanya, Maleeq Miqayl yang sedang berusaha membersihkan lantai rumah mereka. Dengan sebatang mop di tangan, gelagat Maleeq mencuit hati ramai.

Cerita Tya di ruangan kapsyennya memberitahu Maleeq tidak puas hati kerana lantai masih nampak kot0r walhal sebenarnya lantai rumah mereka sememangnya berwarna coklat. Si kecil ini pula menyangka kot0ran, lalu sedaya upaya dicucinya dengan mop.

Sental punya sental, tetap juga tidak h1lang, celoteh Maleeq yang membebel-bebel membuatkan Tya ketawa. Bukan main riuh mulut si Maleeq ini, tak puas hati Maleeq memanggil Tya supaya melihat lantai yang dicucinya itu.

Bagusnya Maleeq ni, rajin betul mencuci rumah. Untunglah mommy ada anak rajin seperti Maleeq. Selepas ini mommy kena beli banyak lagi lah mop. Sekali Maleeq sental, habis rosak mop, hehe. Terlebih rajin Maleeq ni, nasiblah mommy.

Jom tonton video di bawah :

Sehingga kini, perkongsian oleh Tya ini telahpun meraih lebih 10 ribu tanda suka daripada warganet. Antara komen-komen warganet :

” Kec0hnya macam kau la ni Syuk haha. Buat keje sambil bebel tu tak tahan tengok tuh haha. Maleeq maleeq, kelakar lah.. “

” Itu bukan kot0r nak, itu corak haha. Bagus taw Maleeq ni.. dari kecik dah rajin kemas umah dengan pakai stokin nya tu. lucu lah tengok.. “

” Teringat kt sepupu sy.. dia kemain la gosok mozek tandas dia sampai mmbebel kenapa xtggal.. skali mama dia ckp, “abg tu mmg sngaja beli yg nmpk mcm kot0r la utk tandas.” kiteorg gelak jela.. bdk tu sejam dk sental.. “

” Maleeq awatt rajin sangat ni. mainan dia memang tools cleaning la, haha comel sangat. Nak kena beli Mop sebulan sekali bila macam nih. R0sak dah mop mommy.. “

” Maleiq bising apaaa tu, dia boleh p tenung pulak weh haha. nak jugak bagi hilang.. dia tengah pikir strategi lain pun sme tu.. Hahahhah.. “

” Lama g1le dia tenung, dia dok fikir macam mana nak buat nak bagi h1lang sambil bebel-bebel tau haha. member bengang dah tak bersih-bersih haha.. “

” Rajin anak baik, boleh jadi pelakon mcm ayah nie. Rasa kelakar pulak dia duk sental-sental sungguh hati padahal benda tu corak je. Sampai esok pun tak habis bebel ni haha.. “

Semoga Maleeq kekal bersikap rajin sebegini sampai ke besar lah yer. Ringan beban mommy ada pembantu untuk mengemas rumah. Apa-apa pun, terus ceria Maleeq dan menjadi anak yang berguna kepada kedua ibu bapa selalu.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Tya Adnan

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..