” Biaq la baca tak merdu macam johan musabaqah.. ” – Rita Rudaini

Video Bacaan Ayat Suci Alquran Oleh Rita Rudaini Yang Sempurna Buat Peminat Kagum. Bagus Rita Sentiasa Mendalami Dan Belajar Tajwid Yang Betul. Suara Pun Sedap !!

Sejak dahulu lagi, kisah Rita Rudaini dan anak-anaknya, Airit Rayyan Rizqin dan Airit Qaqa Arjuna menjadi tumpuan ramai. Pelakon cantik ini yang berstatus ibu tunggal buat ramai kagum dengan kecekalannya membesarkan kedua-dua orang anaknya ini walaupun seorang diri dan tanpa lelaki bergelar suami.

Mengerjakan umrah bersama anak-anaknya ini tahun lalu, Rita semakin terbuka berkongsikan kisah mereka bertiga. Rayyan dan Qaqa permata hatinya ini anak yang baik dan sangat menurut kata. Tegas mendidik mereka dengan ilmu agama dan duniawi, cara Rita dipuji peminat.

Rita yang menggunakan khidmat seorang ustaz bernama Haji Zalie untuk mengajar dia dan anak-anaknya mengaji dengan bacaan dan tajwid yang betul. Usaha Rita dalam memastikan mereka sekeluarga mendapat ilmu agama menjadi inspirasi buat pasangan lain.

Menerusi akaun Instagram, Rita Rudaini telah berkongsikan beberapa sedutan video yang memaparkan beliau mengaji Alquran sambil didengari secara online oleh seorang Ustaz. Rita yang mampu mengaji dengan sempurna dan sebutan yang jelas buat peminat kagum.

Jom tonton video di bawah :

(Klik butang KANAN > untuk menonton video seterusnya.. )

View this post on Instagram

Alhamdulillah Ustaz @hjzalie ckp bacaan sisturr ok dr mula2..😂ok laaa asalkan sebutan tu btui…biaq la baca xmerdu mcm johan musabaqah 😂asalkan sisturr dah paham cara baca yg btui…tkasih Ustaz @hjzalie dah bertahun ajaq anak2 sisturr…rugi rasanya xjoin dr tahun mula2 dulu…. . . . Satu lg nk habaq,Ustaz @hjzalie nk buat kelas asas Al-Quran ONLINE u ollss 👏🏻👏🏻…so xdak la alasan xle mai kelas jln jem lah,jauh lah itu lah ini lah..kannnn 😉 nak seribu daya org kata….best tau sbnaqnya blajaq online ni jimat masa kita…sapa nak join bole WATSAP USTAZ @hjzalie …jom laa kita kumpul saham akhirat plak bg balance hidup kita 😊pelan2 xpaa dr xbuat langsung kan 😉

A post shared by RITARUDAINI® (@ritrud727) on

Perkongsian ini mendapat perhatian daripada netizen. Antara komen-komen mereka :

” Bagus la mummy ni.. moga berjaya dunia akhirat mummy and the boys insyaAllah.. “

” Rita ni mcm budak spm.. “

” Rita ibu solehah buat anak-anak yg soleh.. “

” Sdp suara kak Rita mashaAllah.. “

” Alhamdulillah.. bgus ajr ank mcm ni sjk kcil.. “

” Makhraj mommy.. Mashaa Allah.. “

” Perkembangan dalam kehidupan yg sangat baik. luv u all so much.. “

Didikan yang bagus bermula dari rumah. Bak kata pepatah melentur buluh biar daripada rebungnya. Rita sendiri menunjukkan contoh yang baik dan pasti akan menjadi ikutan anak-anak solehnya itu. Apa pun, semoga Rita terus istiqomah dan sentiasa berbahagia bersama anak-anak tersayang.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Rita Rudaini

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..