” Bell, hang memang lejen.. “

K0ngsi Gambar Lama Untuk Ch4llenge #UntillTomorrow, Bell Ngasri Buat Ramai Kagum. Ni Baru Betul Legend Otai !!

Nama pelawak Bell Ngasri bukan nama baru dalam industri. Bell atau nama sebenarnya Nasrizal Ngasri adalah abang kepada pelakon Anne Ngasri dan Darling Ngasri. Sudah mula berkecimpung dalam bidang lakonan sejak masih kecil lagi, lakonannya dalam drama Cili Padi sentiasa dalam ingatan bagi yang lahir pada era 80-an.

Kini dalam usia mencecah 40 tahun, bell sudah pun 32 tahun menghiburkan ramai dengan lawak dan lakonannya. Walaupun sering membawa watak sampingan, namun kehadirannya pasti akan menceriakan apa sahaja drama dan filem lakonannya itu.

Bell adalah salah seorang pelakon yang paling lama bertahan dalam industri walaupun banyak muka baru yang hadir, dia tetap utuh berdiri. Memegang prinsip tidak terlalu memilih, beliau tetap menerima apa sahaja tawaran yang datang samada kecil atau besar watak yang diberikan. Popular dengan lawak par0dinya bersama Jihan Muse, jenaka Bell tidak pernah menghamp4kan.

Menerusi akaun Instagram, Bell telah berkongsikan satu keratan akhbar ketika beliau masih kecil yang memperlihatkan Bell bersama penyanyi Ahmad Jais. Gambar ini yang sudah berusia berpuluh tahun menarik perhatian ramai. Betul-betul ‘until tomorrow’ ni Bell.

J0m baca perk0ngsian di bawah :

View this post on Instagram

Sekali dia tulis arab da… #untiltomorrow

A post shared by Bell (@bellngasri) on

Rata-rata netizen memuji dan kagum dengan pencapaian Bell ini. Antara komen-komen netizen :

” Ini k4w-k4w jauhh.. Lejen.. “

” Bukan k4leng k4leng.. Patut dah panggil Bell seniman ni.. “

” Bell ni dari zaman cili padi aku minat dah….. Sampai le yak yak yea….. “

” Nie memang lejen.. “

” Macam belalang dalam nujum pak belalang.. “

” Bell. . Hang memang lejen.. “

” Respek bang bell.. “

” Betul-betul veteren Bell Ngasri ni.. “

Memang boleh jadi lagenda la Bell. Siap sempat berlakon dengan arw4h Ahmad Jais lagi. Bukan kaleng-kaleng orang dapat peluang seperti ini. Apa pun, kami di Berita Kopak mendoakan semoga Bell akan tetap kekal menghiburkan dan mewarnai dunia hiburan negara dengan lawak jenakanya itu. Aamin.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Bell Ngasri by Berita Kopak

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..