” Bagus pronounce Yusuf, macam kids Chinese too.. ” – Netizen

Video Yusuf Iskandar Fasih Bercakap Bahasa Mandarin Buat Warganet Kagum. Wah Pandai Lah Yusuf, Kejap Je Dia Dah Boleh Cakap Cina !!

Anak sulung pasangan selebriti, Hairul Azreen dan Hanis Zalikha, Yusuf Iskandar sememangnya cukup dikenali dengan kebijakannya. Sejak dari kecil sehinggalah sekarang, banyak video perkembangan kanak-kanak ini menjadi perhatian ramai.

Terbaru, meninjau di akaun Instagram Hanis Zalikha telah berkongsi satu video yang memaparkan Yusuf bercakap bahasa Mandarin. Tulis Hanis, sekarang Yusuf perlu belajar bahasa Mandarin kerana ianya salah satu subjek wajib di sekolahnya.

Bahkan Hanis telah mengupah seorang guru datang mengajar Yusuf untuk menguasai bahasa Mandarin. Dalam video itu, Yusuf sudah boleh bercakap beberapa ayat bahasa Mandarin bersama gurunya dan kelihatan Yusuf cepat menguasai apa yang dibelajarnya.

Perkongsian video itu tersebut sekali lagi telah meraih perhatian warganet. Rata-ratanya sangat kagum dengan kebolahan Yusuf bercakap bahasa Mandarin. Sehingga kini, video Yusuf bercakap bahasa Mandarin telah mendapat puluhan ribu tanda suka dan ratusan komen sejak dimuatnaik ke akaun Instagram.

Jom tonton video di bawah ini :

Di ruangan komen, pelbagai respon diberikan warganet dan berkongsi pengalaman anak-anak mereka dalam membelajari bahasa Mandarin. Antara komen-komen menarik adalah :

” Pandainya Yusuf, dengar Yusuf cakap terus rasa nak belajar bahasa Mandarin juga. Rasa kejap je dah besar Yusuf sekarang.. “

” Samalah dengan anak, saya hantar tuisyen depan rumah baru better. Tak mampu umi dia nak guide, sekali kita dengar pun pening, hehe.. “

” Awal2 memang Keknis, mak pun dulu ris4u je tak0t tak faham, tak boleh catchup. Lama2 nanti boleh dh. Dulu tadika cina, sekolah cina. Nak tak nak kena paham, cakap sendiri. Gaul dengan org cina dh besar rasa seronok.. “

” Bagus pronounce dia, mcm kids chinese too. Nanti lama2 lagi pandai, habis lah mak ayah pun kena belajar sekali jg, hehe.. “

” Yusuf at 6 while me belajar mandarin at 20 in Uitm the same topic hahaha. Tapi Yusuf nampak lagi pandai drpda sy.. “

” Wah nanti Alisa pula belajar, boleh lah borak2 dengan abang Yusuf cakap cina. Kagum lah tengok cara Hanis ambil berat pasal pembelajaran anak2.. “

” Smart boy Yusuf. Dengar Yusuf cakap dah macam lama dah belajar mandarin. Semoga Yusuf terus berjaya dalam pelajaran.. “

Wah memang terbaik lah Yusuf, cepat betul dia belajar dan boleh menguasai bahasa Mandarin. Apa-apa pun semoga Yusuf terus membesar dengan sihat, menjadi anak yang selalu membanggakan kedua orang tuanya serta menjadi anak yang soleh.

Silakan SHARE..

Sumber : IG haniszalikha, theyusufiskandar

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk copyright akan dikenakan..