” Awhh Yusuf, slang Melayu Yusuf cute sangat.. ” – Netizen

Video Yusuf Iskandar Dan Alisa Aisyah Bermain Bersama Raih Perhatian Peminat. Ayat Bahasa Melayu Yusuf Tu Cute Je Bunyinya. Tetap Ada Slang Mat Saleh !!

Putera dan puteri kesayangan Hairul Azreen, Yusuf Iskandar dan Alisa Aisyah menjadi penyeri kepada keluarga kecil mereka ini. Yusuf sudahpun berusia 4 tahun manakala Alisa 1 tahun usianya. Kedua adik beradik ini sangat akrab hubungannya dan gelagat mereka bersama sering dikongsikan di laman sosial.

Hasil tinjauan kami di Instagram Yusuf Iskandar, telah dikongsikan satu video yang memaparkan gelagat Yusuf dan Alisa bersuka ria bersama sebelum masuk tidur. Telatah Yusuf dan Alisa ini dirakam oleh Hairul dan kedengaran suara Hairul di belakang.

Dalam video ini, kelihatan Alisa meletakkan kepalanya di lantai sambil ketawa girang. Yusuf yang ris4u kan adiknya ini segera memegang kepala Alisa. Alahai penyayang sungguh si abang Yusuf ini dan apabila ditanya Hairul, Yusuf menjawab Alisa tak sak1t dalam bahasa Melayu.

Jarang benar dapat mendengar Yusuf bertutur dalam bahasa Melayu sebegini. Yusuf yang petah bercakap ini memang dikenali peminat sebagai seorang kanak-kanak yang fasih bercakap dalam bahasa Inggeris dan sering dipuji peminat kerana pertuturannya itu.

Jom tonton video di bawah :

Gelagat Alisa yang las4k dan ceria manakala Yusuf pula pr0tective terhadap adiknya ini mendapat perhatian peminat. Comel sahaja perbualan Yusuf bersama Hairul itu dan antara komen-komen mereka :

” Alisa letak muka dia kuat betul kat lantai. You’re a great abang, yusuf.. Good boy sangat Yusuf.. Caring sangat pasal adik.. “

” Ehh cakap Melayu hahha.. Alisa tuckk nang1s.. comelnya Yusuf cakap, lembut je bunyi.. Peluk adik last tu nampak loving abang sangat.. “

” Cakap Melayu pun ada slang orang putih Yusuf ni. Alisa tuck nang1s haha.. comelnya dedua ni, ger4m tengok.. “

” Awhh Yusuf, slang Melayu Yusuf cute sangat. Alisa tak nang1s.. Sayangnya abang dia kat Alisa.. semoga jadi anak soleh Yusuf dan solehah Alisa. Aminn.. “

” Wah Yusuf cakap Melayu la.. Aww sweetnya Yusuf ni. Strong girl Alisa, pr0tective and caring brother Yusuf.. Penyejuk mata dua ketul ni.. “

” ‘Alisa tak nang1s’. Alahai yusuf, dua¬≤ cute sangat.. Slang Yusuf tu cute je dengar.. Baiknya abang Yusuf main dengan adik Alisa.. “

” Lovely brother la Yusuf.. comel je usap kep4la adik.. part last tu peluk adik comel sangat.. untung sape jadi wife Yusuf nanti ni.. sweet sangat.. “

” Bila dia cakap BM maksudnya ada something wrong la tu hahha.. Caring and gentle brother Yusuf ni.. “

Nampak sayang dan risau sungguh Yusuf dengan gelagat lasak adiknya ini. Abang yang penyayang dan sweet sama seperti mommy dan daddynya. Semoga Yusuf dan Alisa membesar menjadi insan yang berguna dan sentiasa bahagia bersama mommy dan daddy tersayang.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Yusuf Iskandar, IG Hanis Zalikha

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..