” Apa yang tak puas hati sangat Teha kerja dengan saya.. ” – Betty Rahmad

Betty Rahmad ‘Sekolah’kan Segel1ntir Netizen Gar4-Gar4 Sering Mempers0alkan Pengasuh Ardy Wira, Teha. Panjang Lebar Luahan Hati Betty. Moga Dah Terjawab Pada Yang Masih Bertanya Tu !!

Betty Rahmad pernah ditingg4lkan pembantu rumahnya tahun lalu dan ianya dikongsikan Betty di Instagramnya. Tidak lama selepas itu sekitar bulan November, Betty menerima seorang pembantu baru bernama Teha.

Sejak awal lagi Betty sudahpun memberitahu Teha seorang graduan dalam Bachelor in Early Child Education. Meninjau akaun Instagram Betty, telah dikongsikan beberapa keping gambar dan satu kapsyen yang panjang lebar yang merungk4i pers0alan daripada segel1ntir netizen berkaitan Teha.

Betty mengatakan sudah lama dia ingin berkongsikan p0sting ini namun kerana kekangan masa, baru kali ini Betty berkesempatan menulis. Terlalu banyak yang menghantar pesanan DM kepada Teha secara terus bertanyakan pandangan keluarga apabila Teha bekerja sebagai pembantu rumah sedangkan mempunyai ijazah. 

Bagi Teha sendiri, ini adalah tanggungjawabnya untuk meringankan beban keluarga dan walau apa jua pekerjaan yang dilakukannya ianya halal. Yang lebih penting, Teha tidak mahu menjadi beban kepada keluarga.

Betty turut sama menzahirkan rasa syukurnya kerana bagi Betty kehadiran Teha banyak membantu keluarganya dalam menjaga Wira. Teha juga tidak pernah dianggap sebagai orang gaji dan Betty merasakan Teha seperti adiknya sendiri.

Jom baca perkongsian di bawah : 

(Kl1k butang KANAN > untuk melihat gambar seterusnya.. )

Tidak sal4h untuk bertanya namun lebih elok sekiranya memikir perasaan orang lain. Bebelan Betty ini mendapat pelbagai respon daripada netizen dan juga rakan artis lain. Antara komen-komen mereka :

” Apa la mas4lah diorang ni, tak perlu reply pun. Soalan tu tak perlu nak diungkapkan pun. Bahagian dan rezeki masing-masing asalkan halal dah lah.. “

” Ya Allah ku suka jawapan dia.. korg berdua saling memerlukan.. mu bantu teha, teha bantu mu.. respect mu dgn Teha.. moga Allah pelihara hubungan mu dgn Teha.. aamiin ” – Ozlynn

” Jang4n layan muu. Ada manusia yg kurang kasih sayang… maka jeal0us tgk mu dpt teha. Itu namanya rezeki.. ” – Umie Aida

” Mcmana org yg bertanya tu boleh anggap Teha sebg pembantu rumah? From my view I nampak Teha byk mengasuh dan jaga Wira.. “

” From the first day tengok teha kat sn dh rs dia mmg ada certificate in child education. Tak terfikir pun teha tu m4id.. Good job teha.. “

” Setuju! i pun rim4s bila org asyik dok pers0al Teha mcm tu. Kerja dia sgt2 mulia dh i rasa. Saya suka anak muda spt Teha. Nak nang1s baca.. “

” D0sa ke belajar tinggi2 jadi babysitter. She did something she’s happy to do, let her be her. Moga kak betty & teha sentiasa dimurahkan rezeki dan diberi kesihatan yang baik.. “

Betul kata Betty, Teha juga ada cita-citanya dan tidak selamanya Teha akan bersama Betty. Namun untuk masa sekarang, Teha adalah yang terbaik untuk mengajar dan menjaga Wira dan Teha sendiri dilihat senang bekerja bersama Betty. Semoga Teha dan Betty sekeluarga ceria dan gembira selalu. 

Silakan SHARE..

Sumber : IG Betty Rahmad, IG Fatihah Ramli

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..