” Wah time sekolah dah kahwin. Alhamdulillah berkat kahwin usia muda.. ” – Netizen

PU Amin Kongsi Kisah Suka Duk4 Ketika Di Awal Perkahwinannya. Siap Thr0wback First Shopping Untuk Isteri Lagi. Part Nasihat Tu Paling Bermakna, Inspirasi Untuk Pasangan Muda !!

Namanya mula dikenali ketika memasuki pertandingan program realiti Islamik, Pencet0s Ummah. PU Amin yang terkenal dengan trademarknya pada ketika itu iaitu ‘Biar badan tak ada isi, Iman kuat macm besi’. Kelant4ngan PU Amin dalam menegur di media sosial juga sering mendapat perhatian netizen.

Hasil tinjauan kami posting terbaru di Instagram PU Amin, telah dikongsikan sekeping gambarnya bersama isteri ketika mereka baru sahaja bergelar suami isteri. PU Amin yang mengakh1ri zaman bujangnya ini pada usia 22 tahun sedangkan ketika itu beliau masih lagi berstatus pelajar.

Percintaan pasangan ini sudah terjalin sejak mereka di bangku sekolah menengah lagi dan dengan izin Allah urusan pernikahan mereka dipermudahkan. Mengimbau kenangan di awal perkahwinannya itu, banyak kisah suka duk4 yang mereka harungi bersama.

PU Amin mengikut nasihat ibunya supaya menjaga hubungan dengan Pencipta dan hubungan suami isteri agar sentiasa murah rezeki. Terbukti perkara yang elok jika dilakukan dengan niat yang baik dan sentiasa bersabar, ganjarannya pasti berganda diberikan Allah di kemudian hari.

Jom baca perkongsian di bawah :

View this post on Instagram

Masa ni baru seminggu kawen. Umur baru 22 tahun. Masa ni cuti kawen, sebelum balik Azhar Mesir untuk sambung baki pengajian 2 tahun lagi.. . Masa ni belum ada nama PU Amin lagi. Masa ni jalan jalan shoping pakai duit biasiswa je 🤣. Masa ni naik motor pergi mall. Masa ni asyik berangan kalau ada rumah sendiri, kalau ada kereta sendiri, kalau kalau tak habis habis berangan. Berangan kan free . Masa ni lah pergi beli kasut pertama untuk isteri saya. Murah pun ok, janji ada hadiah. Haha Alhamdulillah rezeki Allah. Banyak yang Allah bagi lepas 8 tahun ni. . Mak saya kata nak bagi tambah rezeki kena sentiasa jaga hubungan dengan Allah, jaga hubungan baik suami isteri. Jangan cakap benda tak elok, jangan kuat marah, sabar kena banyak. Betul kata mak, rezeki Allah banyak bila kita hargai pasangan kita. Family saya tak sempurna macam orang lain. Sebab tu jarang share pasal life family kiteorang kat socmed. Sama je macam orang lain.. . Bagi yang baru kawen kalau life kita tak meriah sangat tak apa , jangan follow orang lain, layan je life korang, ni moment indah untuk korang create kasih sayang waktu susah untuk korang hargai waktu senang nanti. Makan nasi bungkus share sama sama pun sedap, beli baju downtown, bundle pon xpe, baju jugak janji tutup aurat, settle.. . Relax je, nanti Allah susun rezeki korang. Jangan mudah ungkap perkataan cerai, pisah. Banyak doa yang baik baik. Jangan cari kesempurnaan. Sebab manusia mana ada sempurna. Kan, So Moga korang dan saya terus bahagia selamanya di bawah jagaan Allah Swt. ❤️

A post shared by PU Amin (@pencetusummah_amin) on

Perkongsian cerita PU Amin ini memberikan motivasi dan semangat kepada netizen. Tidak kurang juga yang mengus1k dan antara komen-komen mereka :

” Perghhh muda-muda dah sweet no min? Mesti ramai kecew4 kan masa ni hahaha.. ” – Fakhrul UNIC

” MasyaAllah, such a beautiful family. Semoga Ustaz, isteri dan sekeluarga sentiasa diberkati dan diberi kejayaan dunia akhir4t. Amin.. “

” Suka baca kata2 sebegini. Betul rezeki kita tak sama dgn rezeki org. Enjoi jer dgn cara kita.. “

” Betul pesanan mak pu Amin tu.. dan pengalaman2 tu la yg mahal yg buatkan kte lebih menghargai pasangan kte.. “

” Contoh terbaik untuk umah² buat masa ni. semoga ust sihat selalu dan terus mencur4h ilmu.. “

” Deep, hargai masa susah, agar kita kenang di kala senang.. “

” Wah time sekolah dh kahwin. alhmdulilah berkat kawin usia muda kan.. moga bertambah rezeki.. “

” Wewittt bersemut skrin telefon. Kena amik Ridsect ni nak hal4u.. “

Sememangnya alam rumahtangga menuntut banyak peng0rbanan dan menguj1 lebih-lebih lagi bagi pasangan yang berkahwin di usia muda. Apa pun, PU Amin dan isteri berjaya mengharungi sus4h senang bersama dan semoga ik4tan suci ini berkekalan sehingga ke akh1r hay4t. Aamin

Silakan SHARE..

Sumber : IG PU Amin 

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..