” Wah, hasilnya cantik, boleh cuba ni.. ” – Netizen

Sukar untuk Menggunt1ng Rambut Anak, Aida Aris Kongsi Cara Mudah Menggunt1ng Rambut Anaknya, Adam. Pandai Mummy Guna Teknik Mudah Yer Tapi Hasilnya Menjadi Juga !!

Siti Rohaida Mat Aris atau lebih dikenali sebagai Aida Aris sudah lama menceburi bidang lakonan sejak dari tahun 1994 lagi. Aida  mendirikan rumahtangga dengan Husfarid Shaikh Ali @ Shaikh Hussain.

Meninjau ke akaun Instagram, Aida telah memuatnaik video sedang mem0tong rambut anaknya bernama Adam. Rambut Adam sememangnya agak panjang dan kali terakhir dia mem0tong rambut ketika berusia 6 bulan.

Ini kerana Adam sangat sukar diajak untuk mem0tong rambutnya sehinggakan dia tidak mahu masuk ke kedai gunt1ng rambut. Apabila sudah terlalu panjang, Aida terp4ksa memikirkan cara agar rambut Adam dapat dipendekkan tanpa disedari oleh Adam.

Dalam video tersebut, Aida telah mengik4t Rambut Adam dan terus mengambil gunt1ng lalu mem0tong rambut Adam tanpa dia sedari. Adam menyangkakan ibunya sedang mengik4t rambutnya sahaja.

Aida juga bertanya jika ada cara lain yang boleh dikongsikan untuk mem0tong rambut anak. Aida juga turut berkongsi hasil daripada cara dia menggut1ng rambut Adam. Wah, tidak nampak langsung kec4catan rambut Adam, nampak elok sahaja hasilnya.

Jom tonton video di bawah :

Video selepas rambut Adam dipendekkan :

Ramai yang turut berkongsi masalah yang sama apabila hendak menggunt1ng rambut anak. Antara komen-komen yang diberikan oleh netizen :

” Wonder if Adam cr1ed aftr he noticed his hair is shorter.. Mat1 mat1 ingat kan perempuan.. Adam buang botol susu tu baru encemmmm boy.. “

” Hahahaha… Sya pun f4iled… Bwk gi kedai gunt1ng time anak tgh tdo. Bila dia terjaga kena pegang kuat2 then barber cepat2 settlekan.. “

” Laaa, ingat perempun, comel.. Panjang rambut, nasib mama pndai p0t0ng rambut.. cantiklah hasilnya, handsome adam.. Hehe.. “

” Panjangnya.. tapi rambut adam cantik.. Sama ler ngan ank kita sis….. payah nk p0tong p0tong b0tak pun payah.. “

” Alooor .. rmbut mahal adam da kena p0tong la.. So sweet la die.mcm ibunya sweet.. Cantiknya rambut dia.. “

” Nama ank sya adam jgk..mmg sma jenis ssh gunt1ng rambut..tp sya gunt1ng dlm p4ksaan dgn memel0knya smbil dia mer4ung2.. “

” Ya allah..igt kan perempuan… panjang sungguh no rambut dia….  wah, hasilnya cantik.. boleh try ni.. Pendek dh rambut adam.. “

Jika sudah bergelar ibu ni, kadangkala terp4ksa kreatif kan. Barulah nampak handsome bila rambut Adam sudah pendek sedikit. Semoga selepas ini Adam tidak mempunyai masalah untuk mem0tong rambut lagi.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Aida Aris

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..