” Untung ler, ada orang payung.. ” – Netizen

Syifa Melvin Kongsi Beli Kereta Baru Hasil Titik Peluh Sendiri, Namun Ditud0h Oleh Netizen Ada Yang Tolong ‘Payung’ Kan. Ini Respon Syifa !!

Siapa tidak kenal akan Syifa Melvin yang merupakan seorang pelakon dan dia juga adik kepada pelakon Syatilla Melvin. Sebelum bergelar seorang pelakon, Syifa merupakan seorang juru solek dan instafamous yang aktif di laman media sosial. Malah dia sangat bijka menggunakan medium media sosial sebagai tempat untuk mengembangkan kerjayanya.

Pemilik nama Nur Syifa Athirah Amirol Melvin, 26 ini juga sering disal4h anggap kakaknya, Syatilla kerana wajah antara mereka berdua seiras.  Anak ketiga dari lima beradik ini kini dilihat semakin mengembangkan kerjayanya dengan mengusahakan perniagaan kosmetik bersama kakak-kakaknya malah perniagaan tersebut mendapat sambutan yang baik oleh orang ramai.

Sebelum ini, Syifa yang mempunyai kacukan Melayu-C1na ini  hang4t diperkatakan sedang bercinta bersama salah seorang pemain bola sepak negara pada awal tahun baru-baru ini. Malah spekulasi tentang hubungan antara Syifa dan pemain bola itu juga turut menjadi buru4n media dan warganet di laman media sosial.

Menerusi posting terbaru Syifa di akaun Instagram miliknya, telah berkongsi sekeping gambar dan kapsyen yang menyatakan dia baru sahaja membeli sebuah kereta yang diidamkan olehnya sejak dari dulu lagi, iaitu kereta Toyota CHR. Turut memaklumkan kereta tersebut dibeli hasil titik peluhnya dengan bekerja keras mengusahakan perniagaan kosmetik.

Ikuti perkongsian Syifa di bawah ini :

View this post on Instagram

#KekasihInspirasi, my confession harini Syifa nak cerita sikit perjalanan Syifa beli aset dan kereta idaman Syifa ni.. Bukan baru mengidam kereta Sexy ni,sebenarnya dari 2017 mesej call salesman tanya psal nk buat loan beli kereta idaman ni,tapi selalu dapat feedback sedih sebab freelancer macam kami mana boleh buat loan beli Kereta/Rumah.. At least bayar Tax dan set up company acc utk apply kan,. Tapi sebenarnya masa tanya nak beli kereta ni sebenarnya tak mampu pun lagi bulan2 nak bayar 1k plus.. Saja nak cabar diri (perangai pelik aku) supaya kena workhard to pay debts.. impian tu terkubur sekali lagi,tahun 2018 lansung xfikir dah pasal ni sebab duit masuk ada naik turun,ada review ada duit takde review takde duit.. Tapi orang judge kita dgn apa yg depa nampak,depa taktau struggle kita.. anyway…. . . . .Namun 2019 aku tekad nak beli jugak Kereta ni,masa ni umur 25 which is Tahun Lepas lah.. Dalam bulan 4 apply loan 3 bank rejected sebab duit dlm statement semua dikira allowance sbb takde proof aku bekerja,standart la bank is doing their things,tapi bejumpa dengan salesman Toyota ni yg menolong Syifa sampai Syifa dapat kereta idaman syifa dgn menggunakan Toyota Loan even interest tinggi sikit but its okay.. June tahun lepas 1st June Kereta Syifa dah smpai,Dapat letak my Number 131.. Kereta sampai 3hari dah baru Syifa boleh g amek sbb kereta dekat Taiping,Balik Raya baru g amek dgn my bestie @jajatalib actually kteorg achieved this goal sama-sama,dari salesman yg sama..Alhamdulillah,tahun lepas June i dapat my dreamy car and also dapat sesuatu yg best jadi dlm hidup Syifa.. . . . .Even CHR ni ada 2type 2018 and 2019 .. I picked the 2019 one sbb lagi rugged,sepanjang pengorbanan nak beli kereta ni banyak pahit manis,bertahun tahan nafsu nak achieved goal ni,dan selalu bagitau kawan2 Syifa kalau nampak kereta ni atas jalan “tu kereta aku” tanya dorang,EVERYTIME! Tulah orang cakap,kata-kata tu adalah satu Doa.. Rezeki usia Kekasih baru sebulan masa tu,Syifa keluar kereta ni tanpa berharap utk guna duit biz bayar kereta,malah Syifa nk cabar diri ada ke takde Aku tetap kena bayar,apa yg kena buat? EXTRA WORK!

A post shared by Put Allah SWT First (@syifamelvin) on

Rata-rata netizen turut gembira dan mengucapkan tahniah kepada Syifa kerana dapat memiliki kereta idaman. Antara komen-komen tersebut :

” Hasil titik peluh berbaloi wei.. Berpeluh ketiak mcari tapi puaihh hati.. “

” Tahniahh syifa.. Bukti kan awak mampu.. Biar tutup mulut² org yg mencac1 n mengh1na u dulu.. “

” Hebatnya kak syifa i’m proud of you.. “

 ” My idol.. InsyaAllah sy akn ikot jejak sis.. “

” Inspired  insya Allah jihah nk jd mcm kak syifa satu hari nanti.. “

” Alhamdullilah Tahniah.. Doakan kami dpt tukarkan skuter jd kreta. “

” Congrats syifa.. Cntik kreta.. “

Namun ada netizen telah memberika komen yang kurang baik kepada Syifa.

Mesej tersebut turut mendapat respons oleh Syifa :

Kesi4n Syifa, niat nak berkongsikan berita gembira kepada umum, namu disal4h ertikan pula. Harap Syifa sabar ya. Apa-apa pun, kami dari Berita Kopak mendoakan semoga Syifa sentiasa dimurahkan rezeki, berjaya dalam bidang lakonan, perniagaan yang sedang diusahakan dan sentiasa bahagia di samping keluarga tercinta. Aamin.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Syifa Melvin by Berita Kopak

Aktikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..