” Tokti punya ‘ Essence Vanilla’ tu merdu gil4. Selemak cream cheese cake tu hehe.. ” – Netizen

Vide0 Khairul Aming Membuat Cheesecake Tanpa Guna Oven Dan Menampilkan Datoโ€™ Siti Nurhaliza Yang Menghiburkan. Siap Menyanyi Lagi Tokti !!

Chef Instafam0us terkenal, Khairul Aming bukan nama baru. Sangat terkenal dengan video masakan yang simple dan menarik, resepi perkongsiannya ini pasti ditunggu oleh ramai peminat. Terdahulu, Aming ada berkongsikan tutorial masakan bersama penyanyi lelaki terkenal Faizal Tahir.

Video yang meunjukkan cuma suara dan cara memasak itu buat ramai f0ll0wernya terhibur. Ditambah suara bec0k Aming yang bercakap laju n0n-st0p lagi membuatkan video itu tambah menarik. Sepanjang Ramadhan, Aming yang setiap hari berkongsikan resepi samada juadah berbuka ataupun dessert memang dinanti-nantikan oleh peminat.

Untuk hidangan kali ini, Aming menampilkan kej0tan lagi hebat untuk pengikut setianya. Bertemakan dessert kek, Aming memilih untuk berkongsi resepi Cheesecake tanpa bak4r yang sangat mudah. Kej0tan kali ini ialah artis tersohor Malaysia bergelar Dato’ iaitu penyanyi pujaan ramai Datoโ€™ Siti Nurhaliza ย .

Menerusi akaun Instagram, Khairul Aming telah berkongsikan satu resepi ringkas Cheesecake tanpa oven. Apa yang menarik perhatian adalah suara Dato’ Siti Nurhaliza yang berkolaborasi dalam video tutorial memasak ini. Wah Tokti pun dah ikut terjeb4k ni.

J0m tonton video di bawah :

View this post on Instagram

Cheesecake Tanpa Guna Oven featuring Datoโ€™ Sri Siti Nurhaliza @ctdk . . No Bake Cheesecake . [Crust] ๐ŸŒ•15 keping biskut Digestive/Marie (15 pieces Digestive/Marie biscuits) ๐ŸŒ•1/2 blok mentega (1/2 block butter) – around 125g . Sejukkan selama 15 minit. Chill for 15 minutes . . [Filling] ๐ŸŒ•500g cream cheese (suhu bilik/room temperature) ๐ŸŒ•1/2 tin susu pekat (1/2 can condensed milk) ๐ŸŒ•Jus perahan 1/2 biji lemon (1/2 lemon – squeezed) ๐ŸŒ•1 sudu kecil esen vanila (1 teaspoon vanilla extract) . . Sejukkan paling kurang 2 jam sebelum dihidang. Chill for at least 2 hours before serving . . No prejudice. All materials (excluding music) owned by Rasapop PLT. All characters created are fictional and not associated with any individual or parties. #food #foodie #minum #juice #malaysia #kualalumpur #tasty #healthy #drink #2020 #eat #recipe #resepi #masak #dapur #ramadan #puasa #30hari30resepi #sahur #berbuka

A post shared by Khairul Amin Kamarulzaman (@khairulaming) on

Gelag4t Tokti memberi arah4n memasak ini mendapat perhatian ramai. Antara komen-komen mereka :

” Tokti narrati0n pun macam nyanyi kan…!!.. “

” Bagus nyer Tokti humble jer, tak berkira.. Respect.. “

” Bukan kaleng kaleng ya featuring Tokti tuhhh… Best best.. Good job.. “

” Tokti sebut esen vanillaaaa pun sedap.. “

” Allahurabbi…. Suara huraian masak-masak punnnnn lunak… Tuhan betul-betul bagi Anugerah suara kat Dato Ct ya.. “

” Merdu lah4i suara tokti.. “

” Wow hebat penampilan istemewa selebriti kali ni sampai kita nang1s terharu. Tq Tokti. Lemak merdu suara Tokti selemak cream cheese cake tu…hehehe.. “

” Esen vanilla tuh merdunya.. “

” Tokti punya ‘ Essence Vanilla’ tu merdu gil4.. “

Bukan main Khairul Aming punya featuring kali ini memang meriah sangat. Dengar Tokti bercakap pun lemak merdu sungguh sampai mend4yu macam buat show pula gayanya. Apa pun, kami di Berita Kopak berharap agar Khairul Aming terus success dalam karier chefnya ini dan semoga Dato Siti terus ceria dan selalu menghibur.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Khairul Aming, IG Siti Nurhaliza

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..