” Ramai orang cakap you speaking BM make me annoying.. ” – Maryam You Narae

Ditempelak Oleh Seseorang Gara-Gara Bahasa Melayunya Yang Tidak Begitu Baik, Ini Respon Daripada Maryam You Narae. Fuh Padu Lah Maryam Bagi. Paku Dulang Paku Serpih, Mengata Orang Dia Yang Lebih !!

Siapa tidak kenal dengan pemilik nama Maryam You Narae ini. Wanita cantik berasal dari Korea ini seorang yang kelakar dan banyak video Maryam bersama suaminya, Ryzal Ibrahim membuatkan warganet tak kering gusi melihat telatah mereka.

Baru-baru ini, Maryam ada berkongsikan tentang ditegur oleh seseorang tentang anaknya Rina yang tidak pandai bahasa Inggeris. Kali ini giliran Maryam pula menerima satu komen yang kurang enak dibaca daripada seseorang.

Meninjau akaun Instagram Maryam You Narae, telah dikongsikan paparan komen berkenaan. Mengatakan penggunaan bahasa Melayu oleh Maryam begitu mengecew4kan, Maryam membalas dengan panjang lebar mengenai teguran ini.

Tidak mengikuti sebarang kelas bahasa Melayu dan semuanya dipelajari secara semulajadi, Maryam menegaskan dia selesa berbahasa Melayu walaupun ramai yang menyuruhnya bercakap dalam bahasa Inggeris.

Jom baca perkongsian di bawah :

Perkongsian oleh Maryam ini telahpun meraih puluhan ribu tanda suka daripada warganet. Ramai yang menyokong apa yang diperkatakan oleh Maryam dan antara komen-komen yang dapat kami kongsikan :

” You go girl. I love to heard your bahasa malaysia. Soo cute. Biarkan dia maryam. Dia jeles tuu. Hidup maryam.. “

” Yang tak suka tu semua sembang lebih. Dia pun belum tentu boleh cakap bahasa korea kalau duk sana. Patutnya bangga n be supportive la foreigner usaha nak cakap bahasa kita.. “

” Tp ada usaha jugak ckp BM. Pelat tu biasa la bukan dari kecik ckp BM. Abaikan mereka k. Kita tak boleh tutup mulut semua org tp kita boleh abaikan. Giteww.. “

” Aku baca caption tapi dengan nada maryam. Awal2 struggle jugak nk fhm maryam ckp bm. Tp respect sbb u try cakap bm.. “

” Hebat la tu tak pegi kelas tapi boleh ckp mcm ni. Saya pegi kelas jepun pon ckp mcm tak pernah belajar lagi.. “

” Ni adalah contoh terbaik untuk perihabasa. “ mengata dulang paku serpih, mengata orang, dia yang lebih”. Ur english broken2 still wanna tegur. meh.. “

” Abaikan dia awak.. kita suka awak. Lawk lucu.. comey.. Terbaik lah maryam bangga sangat bila ada bangsa asing yg suka berbahasa melayu.. “

” That sila BERAMB0S i give u 5 star girl…. Yes sila beramb0s lah kalau tak suka.. Kau apehal. Mariam I’m proud with your bahasa melayu.. “

Betul kata Maryam, sebelum memberikan teguran ada baiknya memperbaiki diri sendiri dahulu. Memartabatkan bahasa Melayu bahasa ibunda kita, terbaiklah Maryam. Semoga Maryam akan semakin fasih berbahasa Melayu pada masa akan datang.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Maryam You Narae

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..