” Rajinnya si bujang kecil ni, dah pandai buat kerja rumah.. ” – Netizen

Video Gelagat Anak Aiman Hakim Ridza, Isaac Raees Membuat Kerja Rumah Dan Membeli Barang. Wah Bagusnya Isaac. Siap Basuh Baju, Lap Lantai Dan Macam-Macam Lagi. Sound Tu Tak Tahan, Apa Lah Yang Daddy Bebelkan. Hehe !!

Isaac Raees anak sulung kepada pasangan Zahirah Macwilson dan Aiman Hakim Ridza kini telahpun genap 2 tahun usianya. Baru-baru ini, Zahirah ada berkongsikan majlis sambutan hari lahir Isaac di media sosialnya.

Meninjau akaun Instagram Aiman Hakim Ridza, telah dimuatnaik satu video yang memaparkan gelagat Isaac membuat kerja rumah. Tulis Aiman di kapsyennya berbunyi ‘ Parenting 101. Start them young ‘.

Bagus cara Aiman mendidik Isaac, anak kecil sebegini jika diasuh dari kecil pasti akan mudah belajar. Bak kata pepatah, melentur buluh biarlah daripada rebungnya. Barulah nanti dapat melihat hasil yang pasti membanggakan.

Dalam video ini dapat dilihat, Isaac sudah pandai mengikut arahan daddynya. Memasukkan pakaian ke dalam mesin basuh, mengelap lantai, menyapu rumah hatta membeli barangan juga, semuanya boleh dilakukan dengan baik oleh si kecil ini.

Jom tonton video di bawah :

Sehingga kini, perkongsian oleh Aiman ini telahpun meraih ribuan tanda suka daripada warganet. Antara komen-komen mereka :

” Sound tu yang tahan tu haha, apalah yang daddy dia bebel tu. Bagus Isaac harap sampai dewasa lah macam ni.. “

” Rajinnya si bujang kecik ni. Semoga rajin sampai besar tau ensem boy. Aunty nak booking siap2 la untuk anak dar4 aunty macam ni.. “

” Pandai nya isaac, Rajin nya isaac tolong mummy dan daddy nya buat keje. Comel sungguh.. “

” Abang-abang sangat dah ni, okey boleh ada adik. Good Isaacs cleaning the house, bijaknya Isaac.. “

” Clever boy, kes1an cucu nekyang kena bul1 dengan daddy hehe. Rajin sangat Isaac, dah pandai buat kerja rumah.. “

” Wah rajin isaac… Good boy… Ni lagi nampak hencem. so cute lah Isaac, good parenting daddy.. “

” Pintarnya anak soleh ni, rajin sangat dia. Pandai ikut arahan daddy. Alah cepatnya dia besar.. proud of you big boy.. “

Ramailah yang berebut hendak menjadikan Isaac sebagai menantu. Rajin terlajak sudah ni Isaac, bijak bijak. Semoga Isaac terus berkelakuan sebegini sehingga dewasa nanti dan menyenangkan urusan daddy dan mummy.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Aiman Hakim Ridza

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..