” Nak mengata orang, awak tu baik sangat ke.. ” – Netizen

Kongsi Gambar Jadi Cover Majalah Bersama Ziana Zain Dan Fauziah Latiff, Posting Rozita Che Wan Terima Komen Negat1f Seorang Netizen. Ini Respon Che Ta !!

Siapa tidak kenal Rozita Che Wan. Lebih mesra disapa dengan nama Che Ta, wanita berwawasan tinggi dan berbakat besar ini seorang yang memiliki tidak hanya kecantikan malahan juga sangat hebat dalam perniagaan. Tidak hanya bersandarkan pada rupa, nama Che Ta kekal antara nama teratas dalam artis popular Malaysia.

Sungguhpun sudah berusia 47 tahun, namun wajahnya yang awet muda kelihatan seakan sama baya dengan pendatang-pendatang baru yang lebih jauh muda darinya. Terlihat sahaja serius namun sisi lain Che Ta beliau seorang yang sangat kelakar dan suka membuat jenaka.

Penampilan berhijabnya sekarang mula diamalkan Che Ta sekembalinya dari mengerjakan umrah beberapa tahun yang lalu. Semakin ayu dan jelita dengan imej barunya itu, Che Ta sering menjadi pilihan majalah untuk menjadi penghias muka depan dan antaranya adalah majalan InTrend.

Menerusi akaun Instagram, Che Ta telah berkongsikan sekeping gambar yang memaparkan beliau bersama penyanyi Ziana Zain dan Fauziah Latiff menjadi cover majalah InTrend ketika itu. Seperti biasa Che Ta sentiasa kelihatan sangat cantik dan jelita walau dengan apa gaya sekali pun. Menurut Che Ta, ini adalah satu-satunya gambar cover majalah Intrend yang menampilkannya berhijab.

Jom baca perkongsian di bawah :

Namun begitu, posting Che Ta turut mendapat komen negat1f daripada seorang netizen :

Komen netizen itu menimbulkan kemar4han oleh peminat-peminat Che Ta dan turut mendapat respon daripada Che Ta sendiri :

Pulak dahh. Elok ja aku baca caption tu.. “

” Kami tu saya la ceqq oii dalam loghat utagha. Awat hang pulak paham kot lainnn ni . Cheta cakap pasal aurat diaaa.. “

” Dia lupa orang utara cakap kami tu saya bukan merangkumi semua dalam gambar tu. Hello kami tu saya !!! Haloooo pulissss.. “

” Ceq tak mau kata pa.. Ceq cuma nak gelak ja haaaa.. “

” Hati sapa pulak yang itam tu? Aduhai.. “

” Kami dalam bahasa Utara = saya / aku.. Rasanya “kami” yang Puan rozita che wan cakap tu, dia address untuk diri dia sendiri… Takde kaitan rasanya dengan Cik Puan Ziana & Cik Puan Fauziah.. “

” Dia salah faham ‘kami’ tu kot padahal bahasa Utara, kami tu maksudnya saya la kan?.. “

Untuk update terbaru, akhirnya netizen itu menjelaskan sebab dia meningg4lkan komen berkenaan :

Alahai dah tak pasal-pasal kena hent4m berjemaah kali ni. Untuk peringatan dan pengajaran, berhati-hati dalam meningg4lkan komen kerana ia lebih taj4m dari mata p1sau. Boleh r0bek jiwa kena kec4m macam ni. Next time tag nama terus lagi selamat atau komen yang baik-baik sahaja. Apa pun, Che Ta cukup profesional dalam memberi respon terhadap komen ini. Terbaik Che Ta !

Silakan SHARE..

Sumber : IG Rozita Che Wan by Berita Kopak

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..