” Mummy tau cara mummy besarkan Keisha tak macam mak orang lain.. ” – Nabila Huda

Nabila Huda Kongsi Gambar Sambutan Hari Lahir Anaknya, Keisha Namun Kapsyen Yang Ditulisnya Buat Ramai Tersentuh. Seb4knya !!

Pelakon berbakat besar iaitu Nabila Huda merupakan anak kepada lagenda penyanyi rock terkenal, Amy Search. Mesra dengan panggilan Abil, sering diberi watak-watak antag0nis dalam drama atau pun filem. Beliau memulakan kerjaya seni pada tahun 2001.

Pada tahun 2008, Abil telah berkahwin dengan Zaidi Zailani dan dikurniakan seorang anak perempuan bernama Kesha Laila. Keisha dilahirkan pada tahun 2009. Namun begitu, jodoh mereka tidak panjang. Pasangan ini memfailkan percera1an pada tahun 2011.

Abil kemudiannya berkahwin buat kali yang kedua pada 25 Disember 2015. Abil telah sah bergelar isteri kepada Mohd Izwan Johar yang merupakan seorang tauke kafe hipster. Sehingga kini, pasangan ini belum dikurniakan anak. Namun Abil pernah mengalami kegug0ran.

Menerusi akaun Instagram, Abil berkongsi gambar sambutan hari lahir anaknya, Keisha. Walaupun hanya sambutan kecil-kecilan kerana dalam tempoh PKP namun dilihat begitu meriah dengan dekorasi yang begitu menarik. Abil turut menulis kapsyen ucapan hari lahir anaknya itu yang begitu menyentuh perasaan.

Baca perkongsian Abil di bawah :

View this post on Instagram

Dear keisha Laila.. You’re 10 years old today. Cepat betul masa berlalu sayang.. you know everytime mummy tengok keisha membesar,mummy Mesti teringat masa mummy jaga keisha dulu. Dari moments beranak kan keisha sampai lah skarang. Banyak sangat keadaan yang keisha kena lalui..Mummy tau cara mummy besar kan keisha tak macam mak orang lain. Masa yang mummy ada setiap hari Untuk keisha pun sangat limited sebab most of the time mummy kerja. And I always explain to you kerjaya mummy kena banyak berkorban. Especially waktu. You sentiasa faham. Tak pernah skali pun you question,you menangis,you sedih.Ni lah benda yang paling mummy jadi sebak bila teringat.Terima kasih keisha sebab sentiasa bagi peluang Untuk mummy buat benda yang paling mummy sayang. You know how much I love my career. Walaupun mummy kerja, mummy cuba sedaya upaya Untuk bersama dengan keisha. Keisha lah yang selalu teman mummy Pergi mana-mana,you’re my sleeping partner, my bestfriend, my shoulder to cry, my drama queen,tempat mummy nk bergaduh..Mummy selalu ingat dulu bila mummy Nak confess something,keisha lah orang pertama mummy akan mengadu..especially bila mummy rasa down..walaupun you’re still baby masa tu! We talked,we laughed..I tak penah imagine akan ada Anak yang bijak macam you..Keisha membesar jadi seorang yang matang ,Anak yang berbudi bahasa, yang faham Di kala mummy tengah susah and sentiasa ringan kan tangan Untuk membantu bila mummy memerlukan. You’re such a lovely and caring daughter! Berapa panjang mummy type pun caption ni,tak cukup Utk mummy explain how much I love you,how proud i am to be your mother.. I am very thankful to have you in my life keisha..Takde Siapa yang boleh pisahkan kite berdua sampai bila-bila ! Mummy sentiasa doakan keisha success dengan apa pun yang keisha buat dalam Hidup. Happy birthday anakku! I love you always and always…💕

A post shared by Nabila Huda (@kupu_kupu) on

Rata-rata netizen berasa seb4k membaca ucapan hari lahir Keisha. Antara komen-komen mereka :

” Mesti sebak kan tengok dia dah besar and bijak. Well done Mommy you have raised her well .. “

” Happy bday Keisha.. nangis uncle baca caption mummy… “

” Auuuuuww , so sweet , mak mana yg tak syg anak .. semoga jadi anak yg baik Keisha.. Panjang umur murah rezki, sukses dunia akhirat .. dan bahagia bersama family. Aamin .. “

” I cried Happy birthday Keisha! You are one lucky girl ! “

” Alahai. Sweetnya. You are a good mom in your own ways Kak Abil! Everyone are. Seb4k baca.. “

” Semoga membesar dengan sihat jadi anak solehah sayang family. Moga dirahmati Allah dunia akhirat InshaAllah.. “

” Kak Abil sentisa kuat ujian tu lebh kurg sama.. kerjaya kite berbeza.. but kak abil sagt strong Dr segi mental.. x semua ppuan the kuat bila duji.. I bace caption you pun sed1h. taw.. “

Cepat sungguh masa berlalu, Keisha sudah pun berumur 10 tahun. Kami di Berita Kopak mengucapkan Selamat Hari Lahir kepada Keisha. Semoga menjadi anak yang berjaya di dunia dan di akhirat dan membalas semula jasa ibu dan bapa.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Nabila Huda

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..