” Mesti berdeb4r-deb4r Ali ada ustaz gar4ng macam ini.. ” – Netizen

Saharul Ridzwan Kongsi Video Mengajar Anak Sulungnya, Muhammad Luth Ali Mengaji. Amb0i T0k Guru Ni Gar4ng Betul, Nasib Ali Pandai Baca. Dah Macam Pasang L0ud Speaker Suara Baba Ali !!

Dalam mendidik anak-anak, ibu bapa pastinya inginkan yang terbaik agar anak menjadi insan yang berilmu. Amat penting untuk ibu bapa mencorak anak-anak sejak mereka masih kecil lagi. Begitu jugalah yang dipraktikkan oleh pelakon popular, Saharul Ridzwan.

Meninjau akaun Instagram Saharul Ridzwan, telah dikongsikan video terkini Saharul bersama anak sulungnya, Muhammad Luth Ali. Ali yang sudahpun berusia 4 tahun ini membesar dengan sihat dan menjadi anak yang aktif dan lincah.

Video pendek ini memperlihatkan Ali sedang belajar mengaji bersama Saharul dan sudahpun ditonton lebih 38 ribu tontonan. Suara Saharul kedengaran teg4s ketika menyuruh Ali menyebut huruf kalam suci Al-Quran ini. Ali walaupun nampak air muka tak0t namun tetap membaca dengan baik.

Saharul turut menulis di kapsyennya dalam loghat Kelantan yang bermaksud guru mengaji ini memang gar4ng dan jangan sesekali bermain-main ketika sesi mengaji. Bak kata pepatah, melentur buluh biarlah dari rebungnya, barulah menyenangkan di kemudian hari.

Jom tonton video di bawah :

Gelagat Ali mengaji bersama Baba nya ini telah meraih perhatian peminat. Sudah pandai Ali mengenali huruf, suara Baba pun boleh tahan kuat bunyi suaranya. Antara komen-komen peminat :

” Macam l0ud speaker suara Baba haha.. ” – Deena Emir

” Gar4ngnya Baba, kes1an dengar suara Ali. Dengar suara tak0t-tak0t Ali hehe. Terserlah suara gar4ng Baba haha.. “

” Kalau muka comey macam ni, dari nak mar4h jadi tak sampai hati. Semoga Ali dan Baby Fateema membesar menjadi anak Yg Soleh & Solehah. Aamiin.. “

” Bek3ng tok guru deh, derah panda lagu ni saharul ridzwan. Baco molek bulih pekdoh kea hahaha.. “

” Pandai Ali mengaji comel je bila ali sebut huruf tu. Good boy la Ali. Mesti berdeb4r-deb4r je Ali ada ustaz gar4ng gini hahah.. “

” Bekeng sangat tu, demo meme kemah. Cpt abih main ngn tok guru nih…kemah bohh. Good boy lah Ali ni, pandai sangat baca.. “

” Jangan la keras sangat suara tu baba. Acik dengarpun tak0t haha. good boy ali comey, pandai sangat.. “

” Jange duk ter1k soro sangat lah baba, ny4knyo ko Ali ken4ling dub d4b dub d4b nok ngaji haha.. “

Dalam memanjakan anak, ketegasan juga perlu ada dalam mendidik. Bukan tidak sayang anak dan semuanya adalah untuk kebaikan anak-anak juga. Semoga Ali membesar menjadi anak yang baik budi pekertinya dan bersopan santun seperti kedua orang tuanya.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Saharul Ridzwan

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..