Connect with us

Artis / Selebriti

” Masuk Siam nikah seorang lagi ke bro ? ” – Netizen

Kongsi Video Tips Bawa Kenderaan Masuk Ke Thailand, Fizo Omar Terima Komen Negat1f Daripada Seorang Netizen. Ini Respon Abe Joe. Bab Kahwin-Kahwin Ni Jangan Buat Gurau, Sensit1f Ler Sikit !!

Meninjau akaun Instagram Fizo Omar, telah dikongsikan satu video yang memaparkan Fizo bercerita tentang pengalamannya yang sukar untuk memasuki negara Thailand semalam menggunakan kereta. Menggunakan jalan darat melalui sempadan, banyak procedur yang perlu dipenuhi.

Kata Fizo, ini adalah maklumat yang dapat Fizo kongsikan untuk semua rakyat Malaysia yang ingin memasuki Thailand menggunakan kereta. Ada beberapa dokumen yang perlu dibawa bersama antaranya geran kereta, salinan IC dan surat akuan sump4h.

Bagi Fizo pula, memandangkan dia menggunakan kereta syarikat, perlu disediakan surat director syarikat dan sijil SSM. Semuanya telah lengkap kata Fizo namun kes1lapannya adalah surat akuan sumpah Fizo dalam bahasa Melayu.

Untuk kerajaan Thailand, surat hanya yang ditulis dalam bahasa Inggeris sahaja boleh diguna pakai. Oleh itu, Fizo mengingatkan semua agar memastikan surat akuan sumpah ditulis dalam bahasa Inggeris agar tidak merum1tkan urusan masuk.

Jom tonton video di bawah :

Sehingga kini, ribuan tanda suka telahpun direkodkan untuk perkongsian oleh Fizo ini. Antara komen-komen yang diberikan oleh mereka :

” Sangat bermanfaat bro, ye abe Joe paham. Terima kasih bagi info semoga dipermudahkan perjalanan ke sana.. “

” Ikut sungai golok ke tu ? macam-macam hang ni fizo tapi bagus informasi ni sebab ramai yang tak tahu.. “

” Undang2 Thailand ketat. org dia masuk Malaysia punya la senng.. kt sini kita boleh nmpak sistem.. “

” Trima kasih bey jo royak awal.. planing nk balik raya haji nti.. skalo pok sdaro mari ambik d takbai.. kali ni nk bawak masuk dgn kreta sndri.. inshaaAllah.. “

” Ingatkan sebab tak tampak roadtax dah. mujur sebab lain hehe. Thanks sharing info berguna ni abe joe.. “

” Thank you sangat membantu info ni. Oo baru tahu macam tu prosedure nak masuk Thailand. rumit jugak kan.. “

” Income tax pun jangan lupa, siapa ada tunggakan tak lepas masuk. terima kasih share informasi yang sangat berguna.. “

Ada juga yang bertanyakan apakah tujuan Fizo ke Thailand untuk menikah lagi. Fuh sempat eh, nasib lah Fizo jenis yang tenang dan tidak mudah melatah.

Mungkin niat netizen ini untuk bergurau, tapi ramai yang menyel4r tindakannya berbuat demikian. Ada yang boleh dibuat gurauan, ada juga yang tidak sesuai untuk dijadikan gurauna. Harap lebih sens1tif dengan apa yang nak kita komen. Apa-apa pun pujian harus diberikan kepada Fizo kerana tidak melent1ng.

Bagus maklumat yang Fizo kongsikan untuk semua ini. Jadi bolehlah semua merancang perjalanan dengan mudah dan lancar. Ready semua dokument lengkap, sudah boleh memasuki Thailand dengan senang. Semoga bermanfaat buat semua ye.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Fizo Omar

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..

Klik gambar untuk info..
Klik gambar untuk info..
Klik gambar untuk info..
Klik gambar untuk info..

Trending

Copyright © Berita Kopak

##FREAKOUT