Love when he’s communicate in bahasa, jodoh tak ke mana.. – Netizen

Alvin Chong Kongsi Videonya ‘ Bersahur ‘ Di Rumah Rakannya, Puteri Zarith Raih Perhatian Peminat. Part Alvin Bagi Pesanan Tu Win Betul. Terbaik !!

Pelakon Alvin Chong semakin dikenali semenjak berjaya membawa watak lakonan Ean dalam drama bersiri takdir yang tertulis. Terbaru, meninjau ke ruangan Instagram Alvin telah dikongsikan videonya yang sedang ‘bersahur’ .

Walaupun bukan beragama Islam, Alvin Chong juga mencuba untuk berpuasa seperti yang diwajibkan kepada umat Islam pada bulan Ramadhan. Seperti yang diberitahu oleh Alvin, dia ketika itu sedang bersahur di rumah rakannya iaitu Puteri Zarith.

Dalam video yang dikongsikan, pelakon kacak ini juga turut mengakui bahawa dirinya menggemari makanan sunnah iaitu buah kurma. Sambil memakan kurma, Alvin sempat lagi memberi kata semangat supaya sama-sama cuba berpuasa.

Dalam video itu, turut kedengaran gurauan Puteri Zarith kepada Alvin. Puteri Zarith bertanya adakah Alvin berpuasa kerana mahu berkahwin dengan pasangan yang beragama Islam. Alvin dengan sp0ntannya menjawab “jika jodoh tidak ke mana”. Amboi, semoga dipermudahkan lah hendaknya..

Jom ikuti perkongsian video di bawah :

Video Alvin tersebut telah mendapat banyak tanda suka. Rata-rata memberikan semangat kepadanya yang cuba untuk berpuasa. Antara komen-komen yang dit1nggalkan :

” Sape nak tid0 pergila tido.. tapi jangan tingg4l solat.. whooa Thorbaik la Alvin.. Hhahah sempat lagi.. Berjaya ajak alvinchong123 sahur asik mkn cereal je.. “

” Pesanan terakhir tu win.. Salam toleransi ya Alvin you bukan muslim tapi nak puasa juga love you.. He’s so sweett.. love when he’s communicate in bahasa.. jodoh tak ke mana.. “

” Sweetnya alvin.. jgn tinggal s0lat tu yg penting.. love u Alvin.. SelamaT berPuasa.. muka baru bangun tido comell je selamat berpuasa Alvin.. “

” Selamat berpuasa Alvin.. I respect dkt alvin.. even he n0n muslim but he still remind to all muslim jgn tggal solat.. “

” Woww amazing.. Alhamdulillah semoga alvin dpt puasa penuh tahun ni.. selamat berpuasa alvinchong123.. Selamat Berpuasa Alvin ouchh comelnyerr.. “

” Pesanan trakhir sgt mnyent0h hti.. sape nk tido.. blhlh tido..tpi jgn tggl solat.. semoga  alvinchong123 Selamat bersahur n berpuasa.. “

” Apesal muka bgn tido lagi comel drpd biasa ni.. Pesanan last tu . Sump4hhh win selamat berpuasa. Alhamdulillah.. Tahniah Alvin.. Semoga dipermudahkan segalanya.. “

Tidak ketinggalan juga Alvin sempat mengucapkan selamat berpuasa kepada para peminatnya. Apa-apa pun kami di Berita Kopak mengharapkan semoga Alvin terus sukses dalam kerjaya yang diceburi.

Silakan SHARE..

Sumber : IG alvinchong123

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..