” Legend betul kain batik buat lagu ni.. ” – Netizen

Video Aaisyah Dhia Rana Menunjukkan Memakai Kain Batik Dijadikan Telekung Solat. Wah Rare Sungguh Telekung Batik Macam Ni. Mengimbau Kenangan Betul !!

Si cilik bernama Aaisyah Dhia Rana ini memang sering menjadi perhatian peminat. Wajah kacukan dan mulutnya yang petah bercakap membuatkan peminat terhibur melihat video-video yang dikongsikan di laman sosial milik Aaisyah.

Meninjau akaun Instagram Aaisyah Dhia Rana, telah dikongsikan satu video baru yang memaparkan Aaisyah memakai telekung. Apa yang menariknya, telekung ini sebenarnya sehelai kain batik yang dibuat menjadi telekung.

Untuk peminat yang lahir di era tahun 70-an dan 80-an, pastinya pernah memakai telekung batik seperti ini. Cerita Aaisyah, mommynya Che Ta memberitahu ketika kecil dulu Che Ta tidak ada telekung dan kain batiklah menggantikan telekung sebenar.

Aaisyah turut bertanya kepada peminat samada cara Aaisyah memakai telekung itu on atau tidak. Di ruangan kapsyennya juga ada dit1nggalkan pertanyaan siapa pernah membuat seperti ini dulu-dulu. Jawapannya memang ramailah yang ada kenangan dengan telekung batik.

Jom tonton video di bawah :

Wajah comel Aaisyah dengan telekung batiknya ini telah mendapat perhatian daripada peminat. Ramai juga peminat yang berkongsi kenangan mereka ketika kecil dulu. Antara komen-komen peminat :

” Ger4m sangat aihh, siapa yang lahir mula tahun 70-an je tahu benda ni haha. Haha kenangan betoi kain batik buat lagu ni.. “

” Kami yang lahir tahun 80an pun ada juga pernah buat camni. Selalu buat bila balik kampung ramai-ramai tak cukup telekung rumah nenek.. “

” Makcikk kecik2 pakai cmni main h4ntu2 ngan adik beradik. bergeg4r satu rumah lari sana sini, last part kena bal0n la sorg2 buat hing4q.. “

” Pernah kecik-kecik dulu. Nak solat dengan mak ayah telekung takde mak buat cmni la hehe. Kenangan sangat la tengok ecah pakai macam ni.. “

” Pakai macam ni pun comel ecah oii. Sebijik muka Zain, like daughter like father sangat. One ke tak onze ecah, haha.. “

” Legend betul ni, ecah pakai apa pun semua onz cah. tapi zaman aunty dulu tak buat telekung tp buat main Ninja hehe.. “

” Aunty pun pernah buat macam ni, Mengimbau kenangan Sangat. Nak solat takde telekung bud4k, buat camni la ikut kakak abang solat.. “

Memang rare cara pakai telekung dengan menggunakan kain batik ini. Sudah berpuluh-puluh tahun pun, masih ada lagi yang ajar anak memakai telekung ni, memang baguslah Che Ta. Apa pun, semoga Aaisyah jadi anak yang solehah dan ceria selalu.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Aaisyah Dhia Rana

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..