“ Kalau kena macam ini korang buat apa ? ” – Saharul Ridzwan

Saharul Ridzwan Kongsi Video Kena ‘T1pu’ Dengan Seseorang Yang Meminta Duit Daripadanya. Namun, Part Basuh Cermin Kereta Tu Buat Ramai Terhibur. Alahai Terkena Saharul !!

Siapa yang tidak mengenali Mohd Saharul Ridzwan bin Hashim atau panggilan komersialnya sebagai Saharul Ridzwan. Bintang kelahiran Pahang ini sudah berkahwin dan kini mempunyai dua cahaya mata yang comel, iaitu Muhammad Luth Ali dan Fateema Azzahra.

Hasil tinjauan kami di Instagram, Saharul telah memuatnaik satu video yang memaparkan perbualannya bersama seorang lelaki. Ketika itu Saharul berada dalam sebuah kereta dan tiba-tiba Saharul didatangi oleh seorang lelaki yang menyapanya di tepi tingkap kereta.

Lelaki tersebut menyatakan yang dia sangat lap4r dan memerlukan wang sebanyak dua ringgit untuk makan dan berjanji untuk membasuh cermin depan kereta milik Saharul sebagai balas4nnya. Namun, Saharul dengan murah hati telah menghulurkan wang sebanyak sepuluh ringgit, nilai yang lebih banyak daripada yang diminta oleh pemuda itu.

Namun setelah menerima duit tersebut, tindakan lelaki itu membuatkan ramai yang terhibur. Siapa sangka dia akan membasuh kereta dengan cara yang sebegitu. Saharul juga kelihatan agak tergam4m dengan apa yang berlaku di hadapan matanya itu.

Jom kita tonton video di bawah :

Video Saharul itu telah mendapat ribuan views dan ratusan komen sebagai tanda suka dan terhibur. Malah, ramai orang memuji sikap Saharul yang sabar dan baik dalam bersedekah. Antara komen-komen menarik yang dit1nggalkan :

“ Hahahahhahaha naik dar4h tol..  Tak thu nk mar4h ke nk gelak.. Bijak juga idea ni.. Kalau 10 biji kereta dah 100 dapat.. Masyukkk.. ”

“ Tapi hati2 wallet tunjuk gitu bah4ya mahu dia ramp4s mel0p0ng.. Mana dan nak kej4r.. Tak terkata.. Lps tu gelak beso.. ”

“ Lawak2 hahahaha.. Mcm tu je eerrkk kena maen.. Memang masuk air betul dia ni.. Sabar jela.. Dia lapar sangat kot tu.. ”

“ Hahahhaha.. Nak gelak pun ada.. Dlm ati mmg ger4m la perang4i dia nie.. Ini klako.. Ade yg kene puk0l ni kang hahahaha.. Kira sedakah sj lah.. ”

“ Long time now see you abang.. Still looking good as ever.. Naseb x kena remb4t wallet.. Janji basuh cermin kan.. ”

“ Hahahaha.. Han4t betui cuci pakai wiper.. Mcm tu pun ada ka.. Haih.. Mcm2.. Untung mcm ni.. Modal atas angin.. ”

“ Haha i love it.. Tak tau nak kata apa.. Nak ketawa pun ada nak menang1s pun ada.. Kat sini pun aku berapa kli repeat tengok video ni.. ”

Umum makluman, video itu itu hanyalah sekadar lakonan dan gurauan oleh Saharul bersama rakannya yang bernama Taju. Pada masa yang sama, perkongsian video oleh mereka itu mengingatkan kita agar lebih berhati-hati dan tidak mudah dit1pu. Semoga Saharul dan Taju sentiasa sihat dan selalu menghiburkan peminat dengan video-video yang akan datang.

Silakan SHARE..

Sumber: IG saharulridzwan, tajuddinbakar

Artikel ini disediakan oleh Berita Kopak. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..