” Jangan jadi macam ayah, dia punya merangk4k tu tak usah cakap la.. ” – Tomok

K0ngsi Video Anaknya Arrianshah Akid Mengaji Alquran Dengan Lancar, Kapsyen Tomok Raih Perhatian Ramai. Nasihat Terbaik Punya !!

Bekas vokalis kumpulan New Boyz ini tidak perlu diperkenalkan lagi. Sudah mula menjadi kegil4an ramai sejak kemunculannya bersama kumpulan New Boyz memberikan Tomok satu kelebihan dan mampu bersaing dalam arena seni hiburan sehingga sekarang.

Tomok telahpun menjadi suami kepada Rahayu Abbas hampir 9 tahun lamanya. Rahayu kini sedang hamil anak ketiga mereka dan mereka sudahpun mempunyai dua orang anak lelaki bernama Arrianshah Akid dan Andrashah Iman. Arrian dan Andra dihantar ke sekolah aliran C1na sebagai pendidikan awal mereka.

Sering berkongsikan gelag4t anak-anaknya itu membaca dalam bahasa cin4, kepintaran anak Tomok dipuji ramai. Semenjak sekolah bercuti dari 14 Mac lalu dan disambung dengan perint4h kaw4lan pergerakan, berbagai aktiviti di lakukan dirumah antaranya menumpukan kepada bacaan Alquran. Alhamdulillah Arrian sudah berjaya naik ke Alquran. Ini baru aktiviti betul-betul berfaedah.

Menerusi akaun Instagram, Tomok telah berkongsikan satu video yang memaparkan anaknya Arrian sedang membaca ayat suci Alquran. Bacaan Arrian yang lancar itu amat sedap didengar dengan suaranya yang merdu. Bijak Arrian dan boleh baca quran. Ayah pun menyer4h…

J0m tonton video di bawah :

Ramai peminta dan netizen merasa kagum dan terhibur mendengar bacaan Arrian ini. Antara k0men-k0men dari mereka :

” Suka tengok anak-anak hang tomok. Cerdik. Teruskan usaha dalam mempelajari ayat-ayat Alquran sampai akhir hay4t Kita semua… “

” Bagusnya da naik Al quran.. “

” Alhamdulillah.. Terbaiklah tomok.. Pandai aryan ngaji.. “

” Biar merangk4k. Yang penting kita ada niat nak berubah atau berusaha untuk jadi contoh yang baik sebagai ketua keluarga.. “

“Terang hati anak-anak tomok, alhamdulillah, lancar mengaji.. “

Bagus Arrian. Masa sekolah direhatkan sejak PKP ini digunakan sebaiknya untuk mengaji quran, suatu perbuatan yang bagus dan boleh dicontohi ramai. Kami di Berita Kopak mendoakan semoga Arrian sentiasa dibukakan pintu hati dan dipermudahkan untuk menuntut ilmu.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Tomok by Berita Kopak

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..