” Ingat novel jer orang baca skip-skip, budak bijak ni.. ” -Netizen

Video Alisa Aisyah Sedang Membaca Buku Raih Perhatian Peminat. Wah Khusyuknya Alisa Baca Buku Tapi Macam Ada Yang Tak Kena Lah !!

Meninjau ke akaun Instagram Alisa Aisyah, p0sting terbaru tentang Alisa telah meraih perhatian ramai. Satu video telah dikongsikan di mana ia memaparkan gelagat Alisa sedang membaca buku sebelum tidur.

Alisa yang memakai baju tidur berwarna pink sedang membaca sebuah buku cerita berbahasa Iinggeris. Walaupun Alisa tidak menyebut sebarang perkataan ketika membaca namun gaya Alisa itu seolah-olah seperti sudah pandai membaca.

Alisa dilihat sangat khusyuk dengan menyelak sehelai demi sehelai muka surat buku tersebut. Namun apa yang lebih mencur1 perhatian ialah Alisa membaca buku tersebut dari belakang ke hadapan.

Gelagat Alisa ini membuatkan ramai terhibur. Gaya Alisa sememangnya seperti sedang membaca tetapi terkant0i apabila membaca secara terbalik pula. Alahai, kelakarlah Alisa ni tapi tetap maintain comel.

Jom tonton video di bawah :

Ramai netizen menegur gaya membaca buku Alisa yang turut menghiburkan. Antara komen-komen yang diberikan oleh netizen :

” Ingat novel je org baca skip2 dari blkg ke depan.. Budak bijak ni… Good night alisa.. eeeee pandai ke baca tu dik.. “

” Baca dari belakang ke depan eh ? Bijak sangat ni baby.. Comel lh si kecik ni .. malam masih muda la alisa.. “

” Awwww pandainya baca buku.. Awak faham ke tuuu.. awal lagi nak tdo.. nak pinjam alisa boleyhh ? comel betul.. “

” Baca dari belakang ke depan ye… comel betul.. kecik2 dah cantik.. Ishh macam budak besar betull dakcik ni baca buku.. “

” Pandainya dia Goodnight Alisa .. Heheeh power nya alisa baca dr blkang.. Focus je muka.. GOODNIGHT, Alisa Aisyah.. “

” Goodnight budak comel.. amboi gan4h molek baca buku.. Alahaii mesti dah besar cantik sangat sangat nii.. “

” She’s reading in a reverse way Alisaaaaaaa so cute.. Comel nye dia bijak pulk tu.. “lets see another book” clever lah alisa nie.. “

Adalah sangat bagus membiasakan anak-anak kecil dengan buku supaya ia dapat memupuk minat membaca anak-anak suatu hari nanti. Semoga Alisa Aisyah menjadi seorang yang berilmu dan minat dengan buku-buku.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Alisa Aisyah

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..