” Eh gambar ketiga tu, berjurai jugak ke haha.. ” – Netizen

Tomok Kongsi Gambar Isterinya, Rahayu Abas Mengajar Anak-Anaknya, Arrian Dan Andra Mengaji. Part Gambar Yang Last Tu Terkej0t Jugak Tengok. Terbaik Lah Tomok !!

Memberikan anak-anak asas agama antara perkara yang wajib dilakukan oleh para ibu bapa. Ianya disarankan sejak anak masih kecil agar mudah untuk membentuk sahsiah diri anak. Bagi bekas vokalis New Boys, Tomok juga mengamalkan pengajaran mengaji Al-quran di rumah.

Hasil tinjauan kami di Instagram Tomok, telah dikongsikan beberapa keping gambar yang memperlihatkan isterinya, Ayu sedang mengajar anak-anak lelaki mereka mengaji. Tomok yang menulis di kapsyennya berbunyi ‘Alhamdulillah hari ni takda r0tan kat sebelah’.

Terdahulu Tomok ada berkongsikan gambar Ayu yang memakai kain telekung sambil memegang sebatang r0tan. Tidak hanya Arrian dan Andra, Tomok sendiri turut sama belajar mengaji dengan isterinya ini. Wajah Ayu ketika mendengar Arrian dan Andra mengaji nampak serius sahaja.

Namun lain pula reaksi wajah Ayu apabila giliran Tomok yang mengaji. Walaupun sudah berusia, tidak sal4h untuk suami dan isteri sama-sama belajar dan memperbetulkan bacaan. Apabila sesebuah keluarga berlandaskan ajaran agama, hasilnya akan memberikan kesejahteraan dan kebahagiaan dan InsyaAllah keluarga yang diberkati.

Jom baca perkongsian di bawah :

(Kl1k butang KANAN > untuk melihat gambar seterusnya.. )

Bukan hanya anak-anak, malahan Tomok juga turut sama mengaji bersama isterinya dan perkongsian ini telah mendapat respon yang positif daripada peminat.  Antara komen-komen mereka :

” Nak cepat pandai & cepat focus Harus dir0tan. InsyaAllah sampai ke tua bleh kenal huruf. Alhamdulillah, sejuk mata meneng0k keluarga tomok.. “

” Eh gambar ketiga tuu hehe. bap4knya berjura1 jugak ke… mohon rakam utk tatapan kami hehe.. “

” Agak terkej0t ye bila tngok gmbar yang last tu.. Haha yg last tu sal4h sebut p1at tinge. Dibu, yg no 3 tu klu tak betol, put0skan tali gitarnya.. “

” Nasib tak terkej0t swipe kiri tiba-tiba Arrian dah besar, Ayah rupanya. Ingatkan yg last pic, dadija yg ngaji ngan dibu.. “

” Gambar ketiga tu Ikut turutan ek? Good effort bro , dan tahniah pada tomok seorang suami yg mampu merend4hkan eg0 kerana ilmu Allah. Syabas keluarga ni.. “

” Alhamdulilah, isteri dan ibu yg hebat… serba serbi hebat ayu ni.. syukur dpt isteri hebat cmtu.. Sweetnyaaa abg tomok dgn kak ayu.. “

” Ya Allah bagusnya tomok n family. Anak murid yang last tu patut kene guna r0tan besar. Kelakarla comel g1l4.. “

” Yang last tu siapa ajar siapa, mesti yg last tu selalu kena r0tan hehe. Slh satu penguat ik4tan kasih syg bersama pasangan.. “

Bagus keluarga Tomok menerapkan budaya mengaji Al-quran untuk seisi keluarga. Ini juga antara sal4h satu cara untuk hubungan kekeluargaan jadi erat dan harmoni. Apa pun, semoga Tomok sekeluarga sentiasa dalam rahmat Allah dan gembira selalu. Aminn

Silakan SHARE..

Sumber : IG Tomok

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..