” Effort dia rasa nak mengam0k kalau tak jadi.. ” – Netizen

Video Di Sebalik Tabir Persiapan ” Dulang Flip Ch4llenge ” Yang Tul4r Baru-Baru Ini Buat Ramai Kagum. Wah, Memang Betul-Betul Gigih Nabil Mahir Sekeluarga !! 

Baru-baru ini tul4r video ucapan hari raya daripada keluarga Nabil Mahir dan Ayda Jebat. Video tersebut menarik perhatian ramai kerana ia sangat kreatif dan unik. Dengan menggunakan beras yang diletakkan di talam ia boleh menjadi satu ucapan yang sangat rare.

Beras tersebut dilambung ke atas dan membentuk perkataan Selamat Hari Raya. Ramai yang tertanya-tanya bagaimana perkataan tersebut dapat ditulis dengan menggunakan beras sahaja. Tidak kurang juga ada yang menyatakan itu hanya teknik suntingan video.

Ada juga yang mengec4m kenapa menggunakan beras dan ia nampak suatu pembaziran selepas beras itu dilambungkan begitu sahaja. Untuk menjawab segala persoalan para netizen, Nabil telah memuatnaik video di sebalik tabir persiapan membuat ucapan tersebut.

Menerusi akaun Instagram, Nabil menunjukkan persiapan dari awal sehinggalah kepada teknik melambung beras tersebut. Terdapat beberapa kali percubaan kerana teknik melambung tidak menjadi bentuk perkataan yang dihasilkan. Wah, betul-betul menguji kesabaran membuat benda ini.

Jom tonton video di bawah :

Rata-rata netizen tidak menyangka begitu cara melakukan perkataan tersebut. Antara komen-komen mereka :

” Wehh sgt menyushkn benda ni. hahah kalau aku xbuat dh.. “

Effort dia rasa nak mengamok kalau tak jadi. Hahaha.. “

” Cantik cantik jugak. Nnti nk kemas balik mesti esok pagi baru siap.. “

” Wowwww begituu rupanya.. “

” Gigih betul .. “

” P0werlah.. “

Walaupun begitu, segelintir netizen mempertik4ikan penggunaan beras kerana ia dilihat satu pembaziran. Namun ini respon Nabil terhadap beras yang digunakannya itu :

Wah, memang menguji kesabaran juga membuat dulang flip ch4llenge ni. Berapa kali percubaan lah tu untuk mendapat hasil yang dikehendaki. Daripada menyusun, melambung dan akhir sekali mengutip beras sememangnya nampak kesukarannya. Good Job Nabil sekeluarga !!

Silakan SHARE..

Sumber : IG Nabil Mahir, Ayda Jebat

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..