” Dia punya pusing, sampai semua kena baca doa kuat-kuat. Haha.. ” – Netizen

Bermacam Ragam Ketika Hendak Makan Ubat, Video Gelagat Anak Betty Rahmad, Ardy Wira Buat Peminat Terhibur. Wira Punya Madah Berhelah Boleh Jadi Drama 5 Episod Ni. Part Betty Dan Kak Teeha Kena Ikut Baca Doa Makan Sekali Tu Kelakar, Banyak Akal Betul Wira Ni !!

Meninjau akaun Instagram Betty Rahmad, telah dikongsikan satu video yang memaparkan gelagat anaknya, Ardy Wira ketika hendak diberikan ubat. Cerita Betty di kapsyennya, Wira jarang sak1t dan andai sak1t sekalipun, Wira tetap nampak seperti sihat.

Mungkin kerana karakter Wira yang sentiasa ceria dan happy membuatkan Wira nampak sedemikian. Biasanya kanak-kanak seusia Wira jika sak1t pasti akan merengek manja, namun alhamdulillah Wira tidak begitu.

Cuma satu masalahnya apabila Wira tidak sihat iaitu sus4h untuk diberi makan ubat. Bukan mudah untuk memujuk si kecil ini apatah lagi Wira banyak akalnya untuk mengelak daripada makan ubat. Ada sahaja cerita yang keluar daripada mulutnya untuk mengalihkan perhatian Betty.

Mujurlah Betty seorang yang penyabar. Kedengaran sama suara pengasuh Wira, Kakak Teeha melayani kerenah dan memujuk Wira. Mendengar akan celoteh Wira tu, peminat pun turut sama terhibur. Bijak sangat lah Wira.

Jom tonton video di bawah :

Bila banyak akal, macam ni la jadinya. Menghiburkan sangat, lagi-lagi part baca doa makan berulang kali tu. Antara komen-komen peminat :

” Banyak helah tapi dia makan jugak tak apa haha. Anak i dia dah pandai keluarkan balik haha. Dia punya drama nak makan ubat boleh sampai 5 episod.. “

” Dia punya pusing, sampai semua kena baca doa kuat-kuat haha. Wira memang menghiburkan lah.. “

” Budak bijak memang macam ni, get well soon ya Wira. tinggi kesabaran betty.. klau saya ni tak tau la rasa dah keluar semua ni. tgk video pun saya mcm ger4m je.. “

” Adoilah budak cerdik ni, ada je akal dia. Nak elak tu macam macam helah la dia buat haha. Boleh tahan nak nego dengan Wira ni haha.. “

” Haha kuat nau kesabaran. nak kena baca berkali doa makan, kena ajar jugak mami.. ad0h, kalau sy dh pegg lehr terus sh0t haha. bnyk pusing-pusing eh.. “

” Berapa kali doa makan Wira baca tu haha. Sorry Wira mommy terr0r tau bab-bab corner-corner ni Hahaha. Gud boy Wira.. “

” Ad0i akal dia jenuh mommy dengan kakak teeha. Susahnya nak makan ubat ye Wira haha. Banyak drama sebelum makan ubat, clever boy.. “

Dalam sus4h nak makan ubat pun, kena gaya pujukannya termakan pujuk juga Wira. Good job mommy dan kak Teeha. Wira pun bagus, madah berhelah pun ubat telan juga. Cepat sembuh Wira sayang dan stay safe selalu.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Betty Rahmad

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..