” Ooo baru tahu caranya, terima kasih Puan Sri.. ” – Netizen

Kongsi Video Cara Membuat Kompos ‘Semp0i’ Dengan Hanya Menggunakan Sisa Makanan, Posting Puan Sri Normala Samsudin Raih Pujian. Woww Tips Yang Sangat Bermanfaat, Boleh Lah Mencuba !!

Siapa tidak mengenali bekas pengacara yang cantik dasn mempunyai personaliti yang lemah lembut iaitu Puan Sri Normala Samsudin. Ada sahaja perkongsian terbaru oleh dirinya di Instagram pasti mendapat perhatian ramai. Manakan tidak, perkongisan oleh Puan Sri ini boleh dikatakan kesemuanya sangat menarik.

Terbaru, Puan Sri Normala telah berkongsi satu video yang menunjukkan cara membuat kompos ‘semp0i’. Sekadar info, kompos adalah bahan organik yang telah terurai, dikitar semula sebagai baja dan pinda tanah.

Paling menarik kali ini, Puan Sri Normala telah menunjukkan dengan hanya menggunakan sisa lebihan makanan yang telah basi. Jelas Puan Sri Normal lagi, perkongsian video tersebut adalah atas permintaan orang ramai.

Tidak lokek berkongsi perkara yang bermanfaat, ada yang menyatakan mereka baru tahu sisa makan juga boleh dijadikan kompos. Hingga kini video oleh Puan Sri Normala telah mendapat lebih 1,300 tanda suka oleh warga maya sejak dimuatnaik ke Instagram.

Ikuti perkongsian tersebut di bawah ini :

Di ruangan komen, ramai yang teruja melihat video oleh Puan Sri Normala itu. Malah rata-rata mengucapkan terima kasih kerana perkongsian oleh Puan Sri Normal itu sangat bermanfaat. Antara komen-komen manarik adalah :

” Ooo baru tahu caranya, terima kasih Puan Sri. Memang sangat bermanfaat lah video ini, boleh lah kita cuba.. “

” Alhamdulillah. Terima kasih datin share cara nk buat. Baru nk g00gle tau. Lepas ni sisa makan tak lah terbu4ng macam tu sahaja.. “

” Alhamdulillah dapat petua yang manafaat. Sangat menarik. Boleh start beli sekam padi tu lah, hehe.. “

” Bagus cara macam ni, betul lah kata datin, kita jangan bazir, pulangkan kembali kepada bumi, terbaik.. “

” Boleh cuba ni, woww menarik. Boleh lah belajar bercucuk tanam. Kalau macam ni tinggal kat rumah taman pun boleh buat.. “

” Tq very much Puan Sri. Tak kedekut ilmu. Suka tengok perkongsian oleh Puan Sri, sangat menarik.. “

” Betul Puan, mak saya pun buat juga macam ni. So tak la membazir macam tu jer makan yang dah tak bleh makan tu.. “

Terbaik lah Puan Sri Normala. Mungkin di kalangan kita masih ramai yang tidak tahu. Maka dengan sedikit perkongsian ini dapat lah kita mencuba. Apa-apa pun, terima kasih Puan Sri Normala berkongsi video yang sangat bermanfaat ini.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Normala Samsudin

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk copright akan dikenakan..