” Dari Alhamdulillah terus zikir, pandainya dia.. ” – Netizen

Video Alisa Aisyah Berzikir Dan Mengalunkan Syahadah Sambil Makan Roti Raih Pujian Ramai. Wah Pandainya Alisa, Comel Jer Suara Tu !!

Sebut sahaja nama Alisa Aisyah, pastinya ramai ger4m melihat wajah comelnya. Baru berusia 1 tahun lebih, Alisa boleh dianggap sebagai si cilik yang sangat popular di media sosial kerana mempunyai sejumlah 1.2 juta orang pengikut di akaun Instagramnya.

Kebanyakan video yang dikongsikan di akaun Instagramnya itu sering meraih perhatian ramai orang. Bukan sahaja kerana kecomelannya tetapi juga kebijakannya. Apa sahaja gelagat Alisa semestinya dinanti-nantikan oleh para pengikut Instagramnya.

Antara entri terbaru yang dimuatnaik ialah video Alisa sedang memakan roti bersama abangnya, Yusuf Iskandar. Alisa yang sudah pandai bercakap beberapa patah perkataan kini telah mencur1 perhatian ramai dengan videonya berzikir pula.

Ketika sedang makan, Alisa telah mengucapkan Alhamdullilah sambil menadah kedua tangannya. Selepas itu Alisa terus berzikir sambil memakan roti. Gelagat Alisa ini membuatkan ramai ger4m. Manakan tidak, sudahlah comel, bijak pula tu kan.

Jom tonton video di bawah :

Perkongsian ini mendapat pujian dari ramai netizen yang menonton video Alisa berzikir. Antara komen-komen yang diberikan oleh mereka :

” Dari Alhamdulillah terus zikir. Ya Allah cute nye.. pndai awk bby mga mummy daddy bjya ddik awk jdi ank yg solehah ye.. amin.. “

” Pandainyaa dia sebut “Alhamdulillah” dgn “LailahaillaAllah Muhammadan Rasulullah” tgh ger4m tgk Alisa nasyid tiba-tiba dia j1lat roti.. “

” Alaaaa comelnyaaa dia zikir lailahaillallah muhammadurrasulullah Alhamdulillah.. Terbaik g1la cara didikan pasal agama.. “

” Eee budak kecik ni aku gigit kang. Bulu mata lentik la awak . Pandai nya lalalala.. aunty dengar dh bole agak..dia sebut tu.. “

” Ya Allah. Alhamdulillah. Subhanallah. Knp bijak sgt ni alisa.. cub1t kang.. Comelnya. Dia kata lailahailllaallah. Alisa tep0k-tep0k roti tu sambil zikir macam nak tidokan baby so cute & clever Subhanallah.. “

” Perkataan paling faham from alisa . Tiba- tiba zikir tiba-tiba sambung makan  sho cute la. Alisaaa sayanggg pandainya gegirl solehah niii.. “

” Pinjam seminggu boleh tak? Adik2 saya semua dah besar. Aku ger4m lah nak betulkan rambut alisa tu. Ok alhamdulillah kene tadah tangn ye.. kengkawan.. “

Wah, bagus sangat Alisa berzikir ketika makan dan comel sangat. Pastinya sikap yang bagus ini hasil daripada didikan ibu bapa. Tahniah diucapkan kepada Hanis dan Hairul kerana berjaya memberi didikan yang baik kepada anak-anak.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Alisa Aisyah

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..