Connect with us

Artis / Selebriti

” Bagi kenal Allah and Nabi Muhammad dulu.. ” – Netizen

Muatnaik Video Aktiviti Anak Bongsunya, Sheikh Muhammad Sedang Belajar Flash Cards, Dr Halina Terima Teguran Daripada Netizen. Ini Respon Dr Halina Kepada Netizen Tersebut. Terbaik Lah Jawapan Dr Halina, Memang Padu Lah !!

Umum mengetahui baru-baru ini, isteri Angkasawan Negara, Datuk Dr Sheikh Muszaphar Shukor iaitu Datin Dr Halina Mohd Yunos telah selamat melahirkan anak ketujuh mereka iaitu seorang bayi lelaki. Memilih nama sebagai Sheikh Muhammad, Dr Sheikh mahupun Dr Halina sering berkongsi berkembangan si kecil ini kepada umum.

Terbaru meninjau di akaun Instagram, Dr Halina telah memuatnaik video aktiviti yang dilakukan bersama Muhammad. Tulis Dr Halina, sudah seminggu Muhammad bercuti dari ‘sekolah’ memandangkan kakak-kakak dan abang-abangnya juga bercuti sekolah.

Pada hari ini, telah bermula kembali aktiviti Muhammad seperti melihat flash cards, tummy time dan sesi massage. Kelihatan Muhammad begitu fokus memandang flash card yang ditunjukkan oleh Dr Halina. Muhammad seperti memahami apa yang dipamerkan kepadanya.

Alahai Muhammad, kecil-kecil lagi sudah rajin belajar macam kakak-kakak dan abang-abangnya. Namun perkongsian tersebut telah menerima satu teguran oleh seorang netizen mengatakan lebih elok jika mengajar Muhammad untuk mengenal Allah dan Nabi Muhammad dahulu daripada belajar flash cards tersebut.

Ikuti perkongsian di bawah ini :

Respon Dr Halina terhdapan komen netizen tersebut :

Di ruangan komen, pelbagai respon diberikan warganet dan rata-rata mereka menyukai perkongsian video ini. Antara komen-komen menarik adalah :

” I ajar flash card dkt ank i since dia 2 bulan.. Waktu tu ramai yg gelakkan i, sebab kata baby tu tak taw apa2 lagi… Alhamdulillah skrg she 5 years old, and the best part dia sgt2 express dgn kanak2 seusia dia.. “

” Dot colour tu bukan utk 6month above ke doc ? Sbb ada tulis kat box.. Sy pn pakai flash card ni, baby suka.. “

” Dalam pantang dulu rajin guna flash card nih.. Sekarang dah kerja mummy dah penat tak sempat nak flash card dah. Play toys je.. “

” Muhammad so cute, kejap dah 2 bulan kan.. Rasa macam baru je tahu Dr Halina mengandung lagi, hehe.. “

” Hidung dia mancung betul.. Anak soleh mummy dan daddy ni.. Suka tengok cara Dr membesarkan anak-anak.. “

” Best nya Baby Muhammad ni… Early lLearning Partner untuk baby dan toddler adalah parents.. Terbaik lah Dr Halina.. “

” Sekali tgk mcm Adam..2 kali mcm Noah..3 kali mcm Eusoff.. Campur2.. Pandainya Muhammad belajar.. “

Terbaik lah Dr Halina, membalas komen dengan baik dan langsung tidak melenting dengan komen netizen tersebut. Apa-apa semoga baby Muhammad terus membesar dengan baik dan menjadi anak yang soleh buat Dr Halina serta Dr Sheikh.

Silakan SHARE..

Sumber : IG drhalina, drsheikhmuszaphar

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..

Klik gambar untuk info..
Klik gambar untuk info..

Trending

Copyright Β© Berita Kopak

##FREAKOUT